VW планує направити €180 млрд на розвиток нових технологій

VW планує направити €180 млрд на розвиток нових технологій

Автовиробник направить 68% поточних інвестицій на електромобілі та програмне забезпечення

Найбільший автовиробник Європи Volkswagen AG збільшив свій п'ятирічний інвестиційний план до €180 млрд, оскільки посилює прагнення кинути виклик лідерству Tesla Inc. у галузі електромобілів.

Компанія заявила, що понад дві третини загальної суми — €122 млрд — піде на програмне забезпечення та електромобілі.

«Ми поставили перед собою чіткі та амбітні цілі та ухвалили необхідні рішення для оптимізації процесів», — заявив генеральний директор Олівер Блюм. Цей рік «стане вирішальним для досягнення стратегічних цілей та прискорення прогресу у групі».

У понеділок Volkswagen оголосив про плани побудувати завод з виробництва акумуляторів у Канаді, перший за межами Європи, оскільки компанія прагне прискорити розширення на ключовому ринку США, який також включає новий завод з виробництва електромобілів вартістю $2 млрд у Південній Кароліні.

«Значні» інвестиції в акумуляторний бізнес VW і витрати на двигуни внутрішнього згоряння, щоб не відставати від регулювання викидів, «викличуть серйозне занепокоєння інвесторами», які переживають за скорочення грошових потоків, зазначає аналітик Bernstein Даніель Роеска.

VW пояснив зростання витрат своїми зусиллями з виробництва акумуляторів, які включають цілих шість заводів у Європі, а також забезпеченням сировиною для живлення електромобілів. Очікується, що до кінця десятиліття обсяг продажу акумуляторного бізнесу PowerCo компанії складе понад €20 млрд.

Автовиробник також інвестує в Китай, свій найбільший ринок, щоб краще конкурувати з місцевими моделями та зупинити скорочення частки ринку, особливо серед електромобілів. У той час як VW зосереджений на технологіях майбутнього, його інвестиції в двигуни внутрішнього згоряння продовжуватимуть зростати, доки не досягнуть піку в 2025 році, коли набудуть чинності нові жорсткі норми викидів Євро-7 у Європейському Союзі.

Читайте також