Warburg Pincus залучає $439 млн до першого юанського фонду для угод з Китаєм

Warburg Pincus залучає $439 млн до першого юанського фонду для угод з Китаєм

Американська інвесткомпанія планує насамперед зосередитись на секторах охорони здоров'я та промислових технологіях

Warburg Pincus залучає $439 млн до свого першого фонду, деномінованого у юанях.

Регуляторні репресії Китаю щодо приватних підприємств, у тому числі в технологічному секторі, суворі обмеження через COVID-19 та напруженість між Китаєм та США змусили багатьох американських інвесторів бути обережнішими щодо розміщення нового капіталу в Китаї.

Warburg звернувся до ряду китайських інвесторів, у тому числі до організацій, що підтримуються місцевою владою, та фінансових установ, які підтримує держава, для створення нового фонду в юанях.

За словами одного з джерел, американська фірма прямих інвестицій планує насамперед зосередитись на секторах охорони здоров'я та промислових технологій у Китаї з фондом у юанях.

За словами деяких інвесторів, з фондами, деномінованими в юанях, інвестувати в місцевий портфель і виходити з нього в макроекономічних умовах буде простіше.

«Існує невизначеність щодо того, чи зможуть китайські компанії вийти на біржу в США через волатильність на ринку долара США», — сказав Мінчен Ся, керуючий директор компанії з управління активами та приватної інвестиційної компанії Hamilton Lane.

Читайте також