Японія виділить допомогу виробнику чіпів Rapidus на $3,9 млрд

Японія виділить допомогу виробнику чіпів Rapidus на $3,9 млрд

Додаткове фінансування допоможе Rapidus купити обладнання для виробництва чіпів, а також розробити передові процеси виробництва чіпів

Японія схвалила субсидії в $3,9 млрд для підприємства з виробництва мікросхем Rapidus Corp., виділивши більше грошей на свої амбіції в гонці виробників напівпровідників.

Додаткове фінансування допоможе Rapidus купити обладнання для виробництва чіпів, а також розробити передові процеси виробництва чіпів, сказав міністр економіки Кен Сайто. Ця сума перевищує 330 млрд ієн державних грошей, які 19-місячний стартап вже отримав у своїй амбітній заявці на масове виробництво чіпів у найпівнічнішій префектурі Японії Хоккайдо, щоб конкурувати з лідерами Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. та Samsung Electronics. До.

"Напівпровідники наступного покоління, над якими працює Rapidus, - це найважливіша технологія, яка визначатиме майбутнє японської промисловості та економічного зростання", - сказав Сайто під час чергової прес-конференції у вівторок у Токіо. "Цей фінансовий рік надзвичайно важливий для Rapidus".

Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда планує виділити 10 трлн ієн на фінансову підтримку виробників мікросхем, а також приватного сектору.

Rapidus поєднується з дослідниками країни в галузі нанотехнологій та матеріалів, щоб скоротити відставання від TSMC у передових технологіях виробництва. TSMC володіє найбільшою у світі часткою аутсорсингового виробництва передових чіпів, а найближчий конкурент Samsung протягом багатьох років намагається наздогнати його.

Читайте також