Yes Bank схвалить JC Flowers в якості покупця свого кредитного портфеля на $6 млрд

Yes Bank схвалить JC Flowers в якості покупця свого кредитного портфеля на $6 млрд

Індійський кредитор, ймовірно, схвалить передачу активів приватної інвестиційної компанії JC Flowers на наступному засіданні ради директорів

За словами двох джерел, конкуруючий консорціум, який очолює приватна інвестиційна компанія Cerberus і компанія Asset Reconstruction Company of India, відкликав свою заявку після того, як раніше цього року висловив зацікавленість у кредитному портфелі Yes Bank.

JC Flowers подала первісну заявку у розмірі 111,83 млрд рупій на весь портфель проблемних кредитів у розмірі 480 млрд рупій. Джерела повідомили, що консорціум Cerberus-ARCIL повинен був подати конкуруючу заявку до 7 вересня, але він відмовився від участі.

Після того, як рада директорів схвалить пропозицію JC Flowers, потрібно близько місяця для оформлення документів та передачі активів.

Кредитор Yes Bank вважає, що його валові безнадійні кредити можуть знизитися до 2% із 13,4% у червневому кварталі після передачі безнадійних кредитів нової компанії з реконструкції активів, як повідомлялося раніше.

Банк вже зарезервував понад 80% від загальної суми кредиту, які тепер передадуть JC Flowers.

Виведення проблемних кредитів зі свого портфеля є важливим кроком для Yes Bank і відбувається більш як через два роки після того, як центральному банку довелося втрутитися, щоб взяти банк під контроль після різкого зростання токсичних активів, які стривожили інвесторів та вкладників.

Читайте також