Засновник Binance Чанпен Чжао втратив $12 млрд через спад криптовалютної торгівлі

Засновник Binance Чанпен Чжао втратив $12 млрд через спад криптовалютної торгівлі

Стан генерального директора криптовалютної біржі впав на 82% з моменту свого піку

Індекс Bloomberg Billionaires знизив оцінку доходів криптовалютної біржі Binance на 38% після того, як дані показали, що обсяги продажів компанії цього року знизилися. Це знищило статки засновника Binance Чанпен Чжао, відомого як CZ, на $11,9 млрд, опустивши його до $17,2 млрд.

Індекс розраховує дохід Binance, використовуючи дані спотової торгівлі та торгівлі деривативами із сервісів відстеження криптовалют Coingecko та Coinpaprika.

Binance збільшила частку ринку на початку цього року, досягнувши піку в 62% від загальної кількості біржових угод з криптовалютою в першому кварталі завдяки акції з нульовою комісією для популярних торгових пар.

В останні місяці криптовалютна біржа виявилася все більш ізольованою від традиційної фінансової системи.

Комісія з цінних паперів та бірж подала до суду на Binance у червні, а Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами подала на неї на початку цього року за ухилення від правил, які дозволяли користувачам зі США отримувати доступ до Binance. Представники регулюючих органів заявили, що фірма не мала належного контролю над відмиванням грошей, вона роздмухувала обсяги торгів і неправильно поводилася з клієнтськими активами.

У червні індекс добробуту Bloomberg знизив вартість американської біржі Binance до нуля після того, як вона оголосила, що більше не здійснюватиме транзакції в доларах, що різко скоротило обсяги. Binance.US була оцінена у $4,7 млрд у раунді фінансування у березні 2022 року, а власний капітал CZ досяг піку у $96 млрд у січні того ж року.

Читайте також