ТОП-200 бізнес ідей: яка найкраща бізнес ідея у 2024 році

ТОП-200 бізнес ідей: яка найкраща бізнес ідея у 2024 році

Список бізнес-ідей: нові, актуальні та незвичайні бізнес-ідеї для створення малого бізнесу в Україні у 2024 році. Можливо, тут є бізнес ідея, яка змінить ваше життя.

Представляємо список бізнес-ідей, до якого увійшли понад двісті ідей розвитку бізнесу, який допоможе вам зорієнтуватися у світі можливостей, дасть їжу для роздумів та зможе підштовхнути вас до рішучих дій для створення власного бізнесу в Україні у 2024 році.

Починати бізнес завжди важко. Зі складнощами підприємці зустрічаються на кожному етапі - при плануванні, при пошуку постачальників, при запуску реклами, у продажах. Але найбільша складність – у виборі бізнес-ідеї, яка б змогла в майбутньому принести гроші. Саме тому багато новачків переходять на пошук нових франшиз, а не намагаються створити щось своїми руками.

Щоб полегшити вам завдання і знайти відповідну вам бізнес ідею, ми зібрали для вас в одному матеріалі величезну добірку того, на чому можуть заробити і заробляють люди. Від логічних і вже відомих до екстравагантних і фантастичних бізнес ідей в одному матеріалі. Деякі з бізнес-ідей вже розповсюджені через франшизи, деякі стануть новинками майбутнього і не виключено, що вашими.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі останніх новин та подій у світі інвестицій!

ТОП-200 бізнес ідей 2024 в Україні

Бізнес ідея №1. Кіно-кафе

Що якщо поєднати в одному місці найулюбленіші розваги? Що люблять люди – смачно поїсти та подивитися на щось цікаве. Наприклад – кіно. Концепція кінокафе полягає в тому, щоб цими речами ваші клієнти могли займатися, «не відходячи від каси».

Бізнес ідея №2. їстівні стаканчики для кави

Ви знали, що такий бізнес уже давно популярний у Європі? Ми також ні. Подумайте, скільки потенційних клієнтів має ця ідея? Скільки кавярень та точок громадського харчування, де продається кава є в кожному місті? І всі вони користуються паперовими чи пластиковими стаканчиками. Перших клієнтів для постачання такого дива довго шукати не доведеться. Адже це чудовий спосіб яскраво виділитися серед конкурентів. Тим більше саме по собі рішення відповідає вектору екологічного бізнесу, що пропагується в наш час.

Бізнес ідея №3. Босабол

Чого тільки люди не витворяють із мячами, яких тільки ігор не придумано. І ось знову. Але босабол – це не просто гра, це суміш футболу, волейболу, батутів та все це під класну музику! Родом ця запальна ідея з Іспанії. І на сьогодні вона поширилася вже дуже широко. Суть бізнесу в тому, щоб організувати місця для людей, які захочуть спробувати себе в цій спортивній розвазі. А охочих, повірте, знайдеться багато. Тому що це навіть збоку виглядає приголомшливо.

Бізнес ідея №4. Столик на кермо автомобіля

Не знали, що можна заробляти на кожній дрібниці? Можна, можливо! Навіть на таких найпростіших речах, як виробництво столиків для автомобілів. Яка кількість автовласників ніколи не їсть за кермом? Найменше 15%. А їх дуже багато. І нікому таке чудове пристосування зайвим не буде. То чи може коштувати їм його надати?

Бізнес ідея №5. Електролавки

Ідея для теплої пори року. Крамниці, забезпечені колесами і вміють пересуватися - це як катамарани, тільки працюють без води, та й виглядають вражаюче, комфортні, а ще не несуть у собі ніякої екстремальності, надаючи лише комфортні відчуття. Аудиторія такого бізнесу – будь-яка людина, що гуляє в парку. А за хорошої погоди таких дуже багато, погодьтеся?!

Бізнес ідея №6. Окуляри віртуальної реальності для продажу нерухомості

Віртуальна дійсність давно стала буденністю завдяки розвитку ігрової промисловості. Потім до використання спеціальних очок підключився і розважальний бізнес, відкриваючи острівці в ТЦ, де відвідувачі могли б насолодитися невеликими атракціонами. Деякі компанії почали продавати франшизи віртуальної реальності. Тепер черга дійшла до професійного використання в інших сферах. Особливо актуальним використання окулярів віртуальної реальності виявилося на ринку нерухомості. Тепер ріелтори зможуть демонструвати приміщення, що здаються, не виходячи з власного офісу, або місця розташування клієнта. Дуже зручно. Залишилося лише продати їм такий сервіс.

Бізнес ідея №7. Фітостіни

Ідея насправді не дуже нова. Ось тільки в Україні підприємці не встигли поки що смакувати з таким видом бізнесу і конкуренцію велику не зустрінеш.

Суть проекту в тому, що в будь-якому місці, чи то квартира, чи офісне приміщення, встановлюються спеціальні конструкції-стіни, на яких розміщені рослини зі спеціальною продуманою системою поливу. Дуже красиво і свіжо виглядає і при дизайні приміщення може відігравати ключову роль.

Бізнес ідея №8. Водневі акумулятори, що дозволяють знижувати витрату палива машини

Цікаве рішення запропонувала компанія Hydrogen Super Smart System – мініатюрні водневі акумулятори, які встановлюються на будь-які машини та дозволяють економити витрату палива, знижуючи його до 50%. У нинішніх обставинах, коли економія всього – не тренд, а необхідність, дуже потрібне та важливе рішення. Тож і попит на нього однозначно буде. Звязатися з компанією та дізнатися про умови, за якими можна відкрити свій бізнес на продажу таких акумуляторів, ви можете на їхній сторінці.

Бізнес ідея №9. Обстеження тепловізором

Для чого це потрібно? А для того, що воно насправді вирішує багато проблем. Завдяки тому, що будинок обстежується тепловізором, можна знайти проблемні місця. Наприклад, зрозуміти, де відбувається витік тепла. Підсумком стане чудова економія, тому що клієнт зможе не витрачати гроші на додаткове постійне обігрів, а просто усунути проблему.

Бізнес ідея №10. Кавярня самообслуговування

Кавярня самообслуговування. Старі добрі вендінгові кавові автомати, але в сучасному стилі і наближені до формату справжньої кавярні. Стильні стійки з сиропами та добавками для кави, великі стаканчики та головне повноцінні порції до 400 мілілітрів з гарним напоєм на зернах. Дорожче, ніж в автоматі, дешевше, ніж у кавярні, якісно та смачно. Що ще потрібне любителям, яких серед нас дуже багато. Подивитися як це виглядає, або поставити свою кавярню самообслуговування, ви можете за допомогою франшизи HOHORO.

Бізнес ідея №11. Розкладні столи

Продаж меблів – побита тема. Нікого не здивувати франшизою меблів та кухонь. Продаж оригінальних розкладних меблів – вже щось цікаве. Суть у незвичайності. Стіл трансформується і змінюється в розмірах не так, як радянські розкладні столи з ніжками, а ефектно викручуються. Це зручно, і ергономічно, і ефектно, і ефективно. Причому розкладні столи – лише один з безлічі варіантів дизайнерських меблів, здатних привернути увагу потенційних покупців одним своїм виглядом.

Бізнес ідея №12. Магазин на маркетплейсі

Після 2020 року маркетплейси стали одним із головних каналів інтернет-торгівлі. Популярні майданчики стали ще популярнішими, надаючи не тільки робочі інструменти для продажу товарів бізнесу, а й величезний вибір кінцевому споживачеві. Враховуючи, наскільки зараз просто створити магазин на одному з таких майданчиків, для підприємців-початківців такий варіант ідеальний. Ну, а якщо ви хочете продавати, але не знаєте, що, або боїтеся витратити багато сил марно через помилки, рекомендуємо звязатися з компанією 102 товару. Вони допомагають вибирати продуктивний напрямок та дають інструкції.

Бізнес ідея №13. Бліномати

Що тільки зараз не продають через вендінгові апарати. І кава, і телефони, і жуйки, і колекційні монети, і лотерейні білети. А якщо такі автомати будуть швидко готувати млинці для покупця прямо на його очах? Цікава та ефектна ідея для швидкого харчування та незатратного бізнесу. Єдине, що потрібно буде робити – поповнювати автомат свіжим тестом та начинками на будь-який смак. Взагалі, франшизи вендінгових автоматів дуже популярні у любителів пасивного заробітку.

Бізнес ідея №14. Бар із коктейлями від відвідувачів

Ви дивилися, як майстерно бармени змішують коктейлі? А чи хотіли б спробувати самі? Концепція такого бару має на увазі можливість кожному відвідувачу придумати свій рецепт коктейлю і самому його змішати для себе. Більше того, якщо надалі хтось замовить коктейль за вашим рецептом, ви отримаєте відрахування чи бали. Цікава і свіжа ідея бізнесу прийшла до нас із країни сонця, що сходить. Все-таки люблять японці дивувати.

Бізнес ідея №15. Гусеничні самокати

У більш менш великих містах прокат самокатів став звичайною справою. Особливо там, де багато туристів. А якщо самокат схрестити з всюдиходом і влаштовувати заїзди по пересіченій місцевості? Адже її легше знайти, ніж рівні довгі доріжки без пішоходів.

Ідея стоїть на тому, щоб надати людям розвагу на основі модернізованого самохідного засобу пересування, яке і виглядає ефектно та здатно додати драйву у розмірене життя.

Бізнес ідея №16. Інтернет-магазин кросівок

За останні кілька років українські покупці вже звикли до того, що через інтернет можна замовляти все. І навіть те, що треба міряти. У цьому допомогли численні підприємці, які побачивши, наскільки швидко зростає популярність онлайн-торгівлі, стали робити сервіс для людей ще зручнішим, організовуючи магазини у соціальних мережах. Особливою популярністю стали користуватися магазини фірмового одягу та взуття. Бо те, що стало звичним, змінити швидко важко, відкриття власного магазину, наприклад, фірмових кросівок, або одягу в інтернет-просторі – багатообіцяюча ідея. Головна проблема полягає в тому, як знайти хорошого постачальника і налагодити логістику. Якщо ви теж про це замислювалися, або боїтеся, що не справитеся самі, рекомендуємо звернути увагу на пропозиції від компаній We Lit, Lensvens або IziWay. Підприємцям-початківцям вони надають підтримку і проводять профільне навчання.

Бізнес ідея №17. Фіто-кашпо та еко-чоловічки

Ідея проста до неподобства, але настільки кумедна і цікава, що дивуєшся, як раніше раніше не додумалися. Адже нанесення малюнків та фотографій на предмети – вже старий тренд. І футболки в ньому встигли взяти участь і гуртки. А тепер ось мода дісталася і кашпо для квітів і фігурок чоловічків.

Є один нюанс, який додає цій ідеї не лише інтересу, а й чудовій свіжості. Фотографії переносяться таким чином, що рослини, які використовуються в цих предметах, виступають у вигляді волосся людини з фото. Для подарунка – просто чудовий варіант.

Бізнес ідея №18. Жіноче взуття зі змінним верхом

Жіноче взуття – окрема тема розмови. Кожна модниця любить, щоб у доступності було безліч варіантів. А що якщо це бажання перетворити на прибуткову бізнес-ідею? Основа проекту «взуття зі змінним верхом» полягає в тому, що покупцеві не потрібно купувати щоразу нове взуття, коли душа просить оновлень. Можна просто придбати додаток для пари у вигляді змінного верху. Таке взуття незвичайне, воно практичне та цікаве. І на цьому можна заробляти.

Бізнес ідея №19. Печиво з прогнозами

Мила розвага, яку ми всі бачили в зарубіжних фільмах насправді можна застосувати з великою вигодою для себе, якщо навчитися їх виробляти та знайти клієнтів. Головне розуміти, що клієнтами у цій справі мають бути не відвідувачі кафе чи ресторанів, а самі кафе та ресторани. Для багатьох подібних точок це вигідно, тому що може стати милою фішкою і привертає увагу. А для вас – тому що ви постачатимете їх оптом, у великих кількостях і різним підприємствам. Якщо ви не знаєте, як налагодити виробництво і комусь продавати, рекомендуємо розглянути франшизу Печиво з прогнозами.

Бізнес ідея №20. Автомати з приготування картоплі фрі

Вендінгові апарати можуть все. І навіть картоплю фрі вам приготувати. І навіть соусом приправити. І це насправді так, тому що вже є автомати, які цим займаються, дивуючи клієнтів своєю незвичністю. А ще картопля, яка в них робиться, готується без рослинної олії, тому на додачу вважається менш шкідливою. Суцільні плюси.

Бізнес ідея №21. Вбудований пилосос

Насправді пилососи, що вбудовуються, - не новинка. Але проблема в тому, що вони використовуються дуже рідко і більше в промисловості. Адже ідея хороша тим, що застосувати її можна і в побуті. Подібні апарати можна вбудовувати, наприклад, в кухонні меблі і використовувати не під час капітального прибирання, а в будь-яке необхідне, прибираючи крихти і дрібне сміття, яке на кухні зявляється частіше. Невже франшизам клінінгу скоро доведеться поступитися під тиском технологій?

Бізнес ідея №22. Кафе морозива на йогурті в режимі самообслуговування

По-перше, йогуртне морозиво цінується як натуральне, смачне, а за допомогою фризерів його легко робити. По-друге, формат самообслуговування додає інтересу і відвідувачам. Покупці за допомогою спеціального автомата з морозивом самі збиратимуть собі ласощі з різних смаків, присипок, сиропів. А оплачується все це щастя за однією постійною ціною за грам. Зручно, незвичайно, нове, смачно та цікаво.

Бізнес ідея №23. Ремонт гаджетів

Ціни на всі гаджети неухильно зростають вгору. І як із ринком авто, люди починають схилятися до того, щоб ремонтувати старі, замість покупки нових, особливо якщо мова про невелику поломку. Тому особливої ​​популярності користуються майстри, які вміють із цим працювати. Але щоб на цьому заробляти, не обовязково бути майстром. Ви можете відкрити майстерню, найняти персонал та надавати послуги з ремонту. Якщо ідея здається вам не підйомною, тому що потрібно знати, як налагодити якісний сервіс, де брати запчастини, як їх возити, та багато чого ще, рекомендуємо звернути увагу на мережу сервісних центрів Pedant.ru. Вони продають франшизу, що дозволяє зайнятися цим навіть новачкові у бізнесі.

Бізнес ідея №24. Ферма виноградних равликів

Що ми знаємо про делікатеси та незвичайні страви? А тим часом, які смаки не зустрічаються в гастрономічних ідеях. Ось і мясо равликів насправді має свій попит. Більше того, воно вважається корисним та чистим. Та й цінник на нього дуже великий. Тим більше, що в Україні їх майже не вирощують. А ось внутрішній попит є. Суть бізнес-ідеї у тому, щоб організувати спеціальну еко-ферму, де вирощуватимуться на продаж виноградні равлики. До речі, до франшиз сільського господарства равликів не віднести, але для ресторанної індустрії вони цілком підходять.

Бізнес ідея №25. 3D-копії людей

3D-принтери вигадані вже давно. І є купа ідей щодо їх використання. Перед вами ще одна незвична. Для її здійснення буде потрібно 3D-сканер та 3D-принтер. Суть у цьому, що з допомогою цих інструментів створюються мініатюрні, але точні фігурки людей. Для чого? Для всього. Серйозно, фігурки підійдуть і як індивідуальні подарунки, і як сучасний вид фотоалбому, де замість фотографій на полиці зберігатимуться фігурки, це ідеальний спосіб прикрасити весільний торт. Створювати так можна не лише людей, а й знімати домашніх улюбленців, наприклад.

ТОП-200 бізнес ідей: яка найкраща бізнес ідея у 2023 році

Бізнес ідея №26. Картопляні хот-доги

Фаст-фуд через те, що туди йдуть усі, страждає від великої конкуренції щодо кожного з видів товарів та послуг. Тому постійно зявляються нові ідеї. І тим краще ідея, чим більше вона ґрунтується на чомусь відомому. Так, наприклад, хот-доги завжди користуються популярністю будь-де. А якщо змінити цю популярну страву і зробити картопляний хот-дог. Суть у тому, що така страва готується із сосиски, оповитої картоплею в кукурудзяному борошні. Таким вишукуванням з нами поділилися корейці. Це і виглядає апетитно, і на смак чудово.

Бізнес ідея №27. Кабінет лазерної епіляції або шугарнінг

Краса врятує світ. Так це чи ні, достеменно невідомо, але величезна частина населення вважає, що красивим потрібно, а ще потрібніше підтримувати красу. Тому різні послуги з цієї сфери мають попит незважаючи ні на кризи, ні на ціни. Хоча бізнес, слід визнати, не з простих. Починаючи від замовлення правильного обладнання, закінчуючи встановленням цін – «підводного каміння» вистачає. Тому рекомендуємо, якщо досвіду у вашому бізнесі недостатньо, розглянути готові варіанти цього бізнесу. Наприклад, франшиза CHI-CHI, яка допоможе вам запустити студію лазерної епіляції. Або франшизу салону краси із послугами шугарінгу Saxar&Vosk. Обидві фірми досвідчені, великі, а головне працюють із підприємцями без досвіду.

Бізнес ідея №28. Фітбол-стільця

Ця ідея базується на виробництві дивовижних стільців, які виготовлені з гімнастичних куль. Суть у цьому, що з звичайних гімнастичних куль створюється металева вигнута підставка. А разом вони утворюють дуже цікаве, зручне і, головне – корисне сидіння. Якщо ви працюватимете, сидячи на такому фітбол-стулі, ваші мязи залишаться завжди в тонусі.

Бізнес ідея №29. Флоромати

Ще одна ідея зі світу вендінгових апаратів. Суть у тому, що крізь апарати продаються квіти. Природно, спеціальний автомат має бути оснащений холодильником. Зручна штука, коли немає часу шукати квітковий магазин, а гарний подарунок терміново потрібний. Встановлювати такі можна не лише в торгових центрах, а й на вокзалах, аеропортах, та й у будь-яких багатолюдних місцях.

Бізнес ідея №30. Човни-барбекюшниці

У теплу погоду люди люблять брати в оренду і на прокат різних плавальні засоби - від байдарок до катамаранів. Ця ідея йде ще далі, і пропонує клієнтам не лише весело провести час, а й смачно поїсти просто на воді. Круглі човни оснащуються спеціальними барбекюшницями. На них можна кататися цілими компаніями і ніхто не залишиться голодним.
Такий бізнес може стати не лише окремою справою, а й гарною підмогою для літніх франшиз.

Бізнес ідея №31. Служба оренди персоналу та служба оренди спецтехніки

Ще один вкрай привабливий напрямок – будівництво. Скільки там грошей крутиться, ніхто не знає, але кажуть, що дуже багато. Ось тільки не можна просто так взяти та увійти на будівельний ринок зі своєю фірмою. Конкуренція просто неймовірна. Причому у всьому – від простого ремонту квартир до будівництва лазень, котеджів та інших корисних обєктів життєдіяльності. Але можна розпочати з меншого. І заробляти на навколобудівній сфері, а саме – забезпечувати компанії, які займаються будівництвом людьми, чи технікою. Причому попит буде як від невеликих фірм, які не можуть собі дозволити великого постійного штату, так і від великих, які хочуть заощадити і наймають на субпідряди, або аутсорсинг. Саме так заробляють франшизи «Персональне рішення» – одна з найбільших мереж з «постачання» персоналу в аутсорс, а також «БудТаксі», яка вже багато років займається здачею в оренду спеціальної техніки для різних потреб.

Бізнес ідея №32. Нано-морозиво

Ще один чудовий і незвичайний вид морозива, який приємно здивує будь-якого покупця. А у морозива покупців багато. Такі ласощі мають приставку нано-, а також називають гранульованими, тому що виглядають як маленькі бусинки і створюються за допомогою кріогенної заморозки. Незвичайний вигляд нікого не залишить без приголомшливих емоцій.

Бізнес ідея №33. Міні-термопласт автомат

Кожен може виготовляти пластмасові вироби невеликого розміру. Затребувані вони скрізь, у будь-якій галузі – від медицини до меблевого виробництва. Створюються з пластмаси та безлічі різних полімерів. Все, що потрібно для виробництва – це основа ідеї – термопласт-автомат. Невеликі розміри дозволяють обходитися без оренди великого приміщення під цех. Ще більше ідей можна почерпнути, придивившись до франшиз виробництва.

Бізнес ідея №34. Власна служба знайомств чи шлюбне агентство

Знайомитись люди завжди і в будь-який час. Природу та нормальні потреби не обдуриш. Ось тільки у світі інтернету та інформації, у багатьох із цим виникають проблеми. Це раніше було прийнято підходити на вулиці, а тепер вважається моветоном. А знаходити пару в мережі – справа не легка. Особливо для тих, хто соромиться. Тому й процвітають агенції, які допомагають людям знаходити інших людей, а також продовжувати спілкування у більш сімейному розумінні. Чи можна запустити таке з нуля і почати на цьому заробляти? Можна, можливо. Але дуже складно. І головне довго. Але потенційний прибуток при хорошому потоці великий і привабливий. Тому радимо скористатися пропозицією від франшизи.

Бізнес ідея №35. Столик для роботи стоячи

Основа ідеї – спеціальні функціональні меблі – столики, на яких можна працювати за компютером, планшетом, ноутбуком стоячи. Потенційна аудиторія такого пристрою – величезна кількість фрілансерів, які проводять цілі дні, сидячи за роботою.

Бізнес-ідея №36. Утилізатор дрібниці

Подібні апарати встановлюються в аеропортах, торгово-розважальних центрах та інших місцях скупчення народу. Самі апарати прості та побудовані механічним чином без будь-якої електроніки. Ідея також проста – людина закидає в спеціальний отвір монетку, яка потім зовсім зачаровує крутиться і котиться круговими рухами, поки не зникає у вирві. Справа в тому, що сьогодні, коли багато готівки взагалі не носять, дрібниця людей дратує. Такі автомати дозволять розважити себе та позбутися зайвого вантажу.

Бізнес ідея №37. Виробництво термопанелей нового покоління

Яких будівельних матеріалів зараз немає на ринку. І головне, що на кожен перебуває попит, якщо він задовольняє головним потребам людей – забезпечує якість і доступний за ціною. Ми рекомендуємо не розпорошуватися на всі можливі варіанти. Інакше вам доведеться запускати якийсь аналог Леруа Мерлен і вкладати мільярди рублів. Ні, все робиться простіше - вибирається один варіант і відкривається його виробництво. Тому що виробництво робить ваш бізнес значно більш гнучким, ніж перепродаж. Ви можете контролювати обсяги, самі встановлювати ціни та спокійніше реагувати на зміни на ринку. Як обрати? Теж нескладно. Якщо власне виробництво з нуля розробити не вийде (тут потрібна як мінімум ідея та технічні можливості), зверніться до того, хто готовий поділитися своїми технологіями і допоможе вам налаштувати виробництво у себе. Наприклад, франшиза Technoarm саме так і робить, пропонуючи підприємцям-початківцям не готовий товар, а саме технологію і допомогу.

Бізнес ідея №38. Піццемати

Той випадок, коли вендінгові автомати наступають на фаст-фуд. Бувають апарати двох основних видів – ті, що готують піцу із напівфабрикатів. І ті, що готують із заздалегідь завантажених окремо інгредієнтів. Причому все проходить на очах покупця, що значно підвищує інтерес до того, що відбувається, і змушує приходити і приходити знову.

Бізнес ідея №39. Ортопедичні пояси

Ортопедія – важлива частина промисловості, яка перетинається коїться з іншими сегментами. Суть у тому, що такі пояси здатні утримувати правильну поставу під час робочого дня, коли людина перебуває у сидячому положенні. Це затребуваний і корисний, корисний товар, на який завжди знайдуться покупці. Щоб переконатися, подивіться, наскільки популярними є зараз франшизи ортопедичних салонів.

Бізнес ідея №40. Паливні брикети з листя

В наш час важливо, щоб усе по можливості було, по-перше, екологічно чистим, а по-друге, відповідало правилам безвідходного виробництва. Давно вже у світі замість звичайних дров використовують паливні брикети з різних матеріалів. Насамперед із залишків із різних виробництв. Європейці придумали робити такі корисні речі з опалого листя. І це дійсно просто, зручно, безпечно та корисно.

Бізнес ідея №41. Установка для виготовлення гаражів

Ідея одночасно проста і є технологічним рішенням, що спрощує затребувану справу. Спеціальна мобільна установка здатна створювати бетонні гаражі прямо на місці. Унікальне рішення, якому можна знайти застосування у будь-якому місті, тому що гаражі не перестануть бути затребуваними.

Бізнес ідея №42. Кишенькові гіроборди

Різних електричних приладів, що дозволяють людям кататися вулицями – дуже багато. Починаючи від сегвєїв, закінчуючи електричними самокатами. Гіроборди - останнє слово в промисловості електробордів. Оскільки вся індустрія лише зростає, попит підвищується, особливо це помітно у містах, те й даний продукт має величезні перспективи.

Бізнес ідея №43. Портативний турнік

На жаль, сьогодні знайти на вулиці хороші турніки і бруси - можна далеко не завжди. Є вирішення цієї проблеми, призначене для тих, хто стежить за своїм здоровям, хто любить спорт, фітнес, хто хоче мати можливість дотримуватися режиму тренувань де б він не знаходився. Такі портативні турники та бруси можна кріпити як до стін будинку, так і на дерева та стовпи на вулиці. Величезний потенціал продукту.

Бізнес ідея №44. Вакуумний формувальний апарат

Подібні апарати дозволяють виготовляти величезну кількість різноманітних предметів – пластмасові деталі для автомобілів – бампери, підкрильники. З їхньою допомогою можна робити вивіски, форми для відливу плитки, декоративного каменю, що використовується в дизайні інтерєру. Можна створювати манекени. Спектр застосування – величезний та потенційна аудиторія покупців усіх цих виробів – дуже велика.

Бізнес ідея №45. Кейси зі шкарпетками

Про шкарпетки жартують усі кому не ліньки. І що вони губляться, і що потрібно мати річний запас на кожен день, щоб не відчувати проблем. Але жарти насправді створюються не дарма. Вони вказують на те, що людям справді потрібно. Ідея полягає в тому, щоб зробити один із найпрактичніших у світі чоловічих подарунків у красивій упаковці. Суть – у формуванні запасу шкарпеток цілий рік. Стильна упаковка лише посилить ефект та дозволить надати подарунку додаткової цінності.

Бізнес ідея №46. Теплоблоки

За допомогою спеціального обладнання, яке складається з вібропресу, можна виготовляти так звані євроблоки, які характеризуються підвищеною теплоефективністю та мають широкі можливості застосування. Складаються такі будівельні матеріали з декількох шарів – основи, утеплювача та оздоблювальної частини.

Бізнес ідея №47. Човен-джакузі

Ви ж бачили, якою популярністю користуються плавальні засоби на водоймах у теплу пору року. Пропонуємо до вашої уваги ще один варіант - човен-джакузі. Це спеціальні човни, в які вмонтовані пічки для підігріву води. Ви можете приймати приємну теплу ванну, перебуваючи хоча б навіть посеред великого озера. Відмінний спосіб провести час, відпочити та розслабитися як поодинці, так і в компанії.

Бізнес ідея №48. Пельменомати

Вендінгова промисловість не перестає дивувати. Ми вже бачили автомати, які самі роблять піци, печуть млинці. Але на цьому виробники апаратів зупинятися не стали. Як вам ідея поїсти з автомата пельмені? Суть у тому, що пельмені зберігаються в апараті в замороженому вигляді, а готуються за тим же принципом, що діє в скороварці. Дивно та смачно.

Бізнес ідея №49. Котячий туалет для унітазу

Як привчити кішку ходити до туалету так, щоб вона робила свої справи на унітазі? Довгим наполегливим дресируванням? Тапочком по хвості? Спеціальний туалет для унітазу допоможе вирішити цю проблему на два рази. І, як завжди, все геніальне – просто. Використовуються спеціальні пластикові підставки, які поступово зменшуються у розмірі, даючи коті час звикнути до нововведення у його житті. Затребувана ідея, тому що власників котячих скрізь дуже багато. До речі, чомусь далеко не всі франшизи зоомагазинів додумалися до продажу подібних предметів котячого інтерєру.

ТОП-200 бізнес ідей: яка найкраща бізнес ідея у 2023 році

Бізнес ідея №50. Смажене морозиво

Ще один вид незвичайних ласощів в одній з найпопулярніших індустрій. А як ми знаємо, один із способів вижити надто популярною у бізнесменів ніші – запропонувати щось нове та цікаве. Смажене морозиво – саме така ідея. Готується воно з натуральних продуктів на спеціальному пристрої з плиток, що заморожують, і на смак просто чарівне.

Бізнес ідея №51. Автомати з хот-догами

Ще один представник сімейства вендінгових. Цього разу нам пропонують подивитися, як готуються в автоматі хот-доги – улюблені ласощі багатьох людей, що гуляють торговими центрами та парками. Ідея встановити подібний автомат заздалегідь обіцяє великий попит та інтерес покупців. Тим більше, такий бізнес не вимагає витрати великої кількості часу.

Бізнес ідея №52. Конструктор салатів

Ідея прийшла до нас із заходу, де вона отримала неабияку частку популярності. Суть у тому, щоб організувати так званий салат-бар, де клієнти самі вибиратимуть, з чого складатиметься їхній салат. Вибирається зелень, мясні добавки, морепродукти, соуси та заправки. Після того, як обрані інгредієнти, професійні кухар все це прямо при відвідувачі шаткує. Салат готується за лічені хвилини, являючи собою і видовище, і смак, і залучення.

Бізнес ідея №53. Меблевий конструктор

У наш час модно надавати можливість клієнту самому вибирати з чого складатиметься продукт. Ось і ця ідея ухвалила принцип самостійності за основу. Суть у тому, що меблі складаються з модулів квадратної форми, які можна поєднувати, формуючи стильні полички для різних речей, техніки, а також ними можна прикрашати квартиру, тому що виглядає все це дуже стильно.

Бізнес ідея №54. Автомати, що виготовляють ключі

Попит на виготовлення ключів може здатися непоказним, але насправді це дуже потрібна послуга. Користуються їй щодня безліч людей. Тому і був придуманий автомат, який сам, без участі людини, може цю послугу надати. Робиться ключ у такому автоматі дуже швидко і клієнт йде незмінно задоволеним. А з кожним задоволеним клієнтом задоволений і підприємець.

Бізнес ідея №55. Сушімати

Ще один різновид вендінгу. Автомати, які пропонують покупцям готові набори суші та ролів. Суть у тому, що апарат має холодильну камеру, де продукт не втрачає ні зовнішнього вигляду, ні смакових якостей, перебуваючи там у зручному контейнері. А наскільки популярні серед людей суші та роли ми й так знаємо.

Бізнес ідея №56. Авточохли-черепашки

Така ідея є спеціальні чохли каркасного типу, які дозволяють автомобілістам вирішити безліч проблем. І основна з них – відсутність власного гаражу. Такий чохол може захистити авто від бруду та пилу, який потрапляє на нього разом із дощем. Такий товар можна продавати не лише кінцевому споживачеві, а й франшизам автоаксесуарів.

Бізнес ідея №57. Їстівні келихи з цукру

Дивовижна ідея, яка передбачає виготовлення келихів із цукрового сиропу. На вигляд такі смачні келихи практично не відрізняються від справжніх. А спектр застосування дуже широкий. Використовувати їх можна як для різних розіграшів, так і для спеціальних зйомок, у барах, на заходах. Це цікаво та привабить аудиторію.

Бізнес ідея №58. Лазертаг

Захоплююча гра, яка дуже швидко набирає обертів у великих містах і підкорює невеликі. Основа ідеї у її досконалій безпеці. Тому що вся стрілянина ведеться лазерним промінням, а потрапляння фіксується спеціальним датчиком, який розміщується на жилеті кожного учасника.

Бізнес ідея №59. Гамак для ніг

Людей, які проводять робочий час, сидячи – надзвичайно багато. А тому така проста і унікальна водночас ідея обовязково буде затребуваною. Простота полягає і в конструкції самого пристрою, і в процесі виготовлення. Зайняти такою справою можна навіть у власному гаражі.

Бізнес ідея №60. Вендінг кафе

Ми довго до цього йшли, описуючи різні варіанти вендінгових апаратів. А тепер уявляємо вам ідею, яка поєднує все в одному. Цілий простір, де клієнти можуть замовляти собі їжу без участі людей, просто користуючись різними встановленими автоматами для приготування свіжої їжі та напоїв. Тут можна розмістити і вендінгові апарати з картоплею-фрі, і пельмові автомати, і бліномати. Все що завгодно. Таке собі технологічне кафе з майже роботами.

Бізнес ідея №61. Сирний чай

Cheese tea – новий світовий тренд. Як тільки чай не пили. Тепер зявився новий варіант. Такий чай подається холодним. А зверху височить повітряна сирна пінка. Такі ласощі прийшли до нас з Тайваню і швидко завоювали популярність у більшості великих міст світу. В Україні поки що невідомий. Але дайте час. А краще скористайтеся ідеєю.

Бізнес ідея №62. Торговий простір для відпочинку

Ідея для популяризації процесу повільних дорогих покупок у приємній обстановці. Родом із Шанхаю. Суть у тому, що власники торгових площ організують простори, де людям буде комфортно перебувати і робити покупки неквапливо та розмірено. Простір може включати магазин, бар, кімнату відпочинку, а інтерєр оформлений в спокійних тонах і мінімалізм.

Бізнес ідея №63. AR-технологія для продажу кілець

AR – це технологія доповненої реальності (не плутати із віртуальною). Компанія Helzberg Diamonds вигадала, як можна використовувати її для модернізації індустрії прикрас. У цьому випадку покупці можуть приміряти кільця, не надягаючи їх на себе. А будь-який виріб можна подивитися з усіх ракурсів та найдрібніших подробиць. Технологія дозволяє робити знімки та надсилати друзям покази примірок, щоб вони допомогли клієнту вибрати потрібне.

Бізнес ідея №64. Золота кава з куркумою

Не лише з чаєм експериментують компанії. Ось і кава стала обєктом проб. Компанія Peet випустила лінійку з кількох видів кави. Через куркуму, кава набуває золотистого відтінку, перетворюючись на щось дороге та елітне. Доповнювати таку каву можна різними інгредієнтами, наприклад, додавати солодощі за допомогою меду.

Бізнес ідея №65. Зоомагазин у промислових приміщеннях

Суть ідеї полягає в тому, щоб відійти від стандартного представлення мініатюрних магазинчиків, де тварини туляться в крихітних клітинах і створити такий простір, де буде багато місця, а сам магазин швидше нагадуватиме суміш виставкового комплексу сучасного мистецтва із зоомагазином. Так, наприклад, у Шанхаї для торгівлі свійськими тваринами використовували простір колишньої скотобійні. Але за фактом цю ідею можна втілити у будь-якому великому приміщенні, головне зробити цікавий дизайн. Клієнти буде цікаво приходити, а тваринам сподобаються великі простори. Підприємець же зможе не турбуватися про велику оренду, бо таке приміщення коштуватиме не дорожче за маленького в ТЦ.

Бізнес ідея №66. Демо-магазин техніки

Ідея полягає в тому, щоб не просто продавати стандартним чином фірмову техніку, а надавати покупцям можливість добре випробувати її прямо на місці. Так буде набагато простіше ухвалити рішення про купівлю та викличе великий інтерес. Так, наприклад, надійшла фірма Dyson у Торонто. Більше того, у них реалізовано систему онлайн-запису на демо-тест.

Бізнес ідея №67. Доставка молока через програму

Така мобільна програма буде відмінним варіантом для фірм, які спеціалізуються на доставці молочних продуктів. Необхідне в наш час рішення, яке допоможе автоматизувати процес як з боку підприємця, так і з боку клієнта, надаючи зручність та надійність. У наших реаліях такий сервіс можна запускати не лише з молоком.

Бізнес ідея №68. Дистанційний тест на безпліддя для чоловіків

Створено такий сервіс компанією Dadi Fertility Kit і є спеціальним набором, що дозволяє пройти тест на безпліддя чоловікові без відвідування клініки. Набір приходить у вигляді скриньки на адресу клієнта. А на результати доводиться чекати не більше ніж 24 години.

Бізнес ідея №69. Віртуальні тури додому

Ми вже розповідали про окуляри віртуальної реальності, які допомагають ріелторам презентувати приміщення своїм клієнтам. Цей варіант схожий, але є іншою формою. Спочатку він створювався в Іспанії для клієнтів з інших країн, які бажають придбати нерухомість. Однак використовувати ідею можна також і у звичайних випадках. Суть у тому, що клієнту надається повний огляд будинку, яким ходить гід і розповідає про те, як вигідно і необхідно його купити. Клієнт може перебувати в офісі агентства.

Бізнес ідея №70. Кафе догляду за шкірою

А ви теж не думали, що так можна було поєднувати? Тим часом у Сінгапурі такий магазин відкрився. Він являє собою поєднання формату пекарні з центром для догляду за шкірою. Суть у тому, що клієнти можуть одночасно скуштувати найсмачніші десерти та протестувати найкращі засоби для догляду за шкірою. Причому простір оформляється спеціально так, щоб покупниці (аудиторія такого формату – жінки) могли ще й красиво сфотографуватися для інстаграма.

Бізнес ідея №71. Ювелірний вендінговий автомат

На кожну річ знайдеться вендінговий автомат. Ось черга дійшла до ювелірної індустрії. Придбати прикрасу в такому автоматі можна за ціною від 125 до 1500 доларів. Перший варіант представлений ювеліром із Нью-Йорка.

Бізнес ідея №72. AR-презентація туристичних товарів

Доповнена реальність продовжує реалізовуватись у різних сферах бізнесу. Так технологія була впроваджена у туристичну індустрію. Завдяки розробкам клієнти можуть за допомогою планшета представити розміри, наприклад, намети в різних умовах. Це дозволить зробити відразу правильний вибір, відсікаючи варіанти, які виявляться, наприклад, занадто великими.

Бізнес ідея №73. Інтернет-магазин перевірених товарів

Основа цієї ідеї в тому, щоб покупець міг розраховувати на простоту, швидкість та якість. Подібний сайт діє взагалі без будь-якої реклами. Більше того, там відсутні зображення. Тільки назви та текстові описи, щоб не вводити покупця в оману гарним виглядом, зробленим спеціально із вигідних ракурсів. Ну і всі товари, представлені в магазині, проходять особисту перевірку на доступність та якість.

Бізнес ідея №74. Онлайн та офлайн магазин одягу в одному

У такому просторі одяг представлений не тільки у фізичному втіленні, а й у форматі стендів з можливістю вибору та примірки віртуально. Стенди дозволяють фотографувати користувача, а потім приміряти одяг прямо на його триде модель.

Бізнес ідея №75. Коворкінг для мам поєднаний із дитячою кімнатою

Коворкінгові простори – далеко ненова ідея. Однак можна піти далі і зробити спеціальні простори, де жінки можуть працювати, а тут же за їхніми дітьми доглядатиме няня. У таких місцях дитяча кімната може бути місцем проведення заходів.

Бізнес ідея №76. Персоналізований магазин солодощів

Цю ідею першою втілила компанія M&Ms, яка організувала в Шанхаї свій фірмовий магазин, де представлено величезну кількість диспенсерів із драже різного кольору. Вони пішли далі і надали клієнтам можливість пройти тест на аналізаторі настрою, який підкаже, який колір драже їм потрібно купувати, а також дозволить надрукувати на принтері персональні написи на товарах.

Бізнес ідея №77. Апарат з продажу мигдального молока

Можливості вендінгу безмежні. Ось уже зявилися апарати, які пропонують своїм клієнтам швидко придбати пляшечку найсвіжішого мигдального молока. Причина появи таких автоматів – тренди у світі харчування. Весь світ поступово переходить із молока тваринного походження на рослинні аналоги. Тому ідея насправді навіть випереджає час.

Бізнес ідея №78. Подвійне морозиво

З якими начинками не робили морозиво. Але межі фантазії немає. Ось вам ідея для бізнесу, яка орієнтована на інтерес споживача та ефект незвичайності. Морозиво зроблене для двох. По суті це звичайне морозиво (тобто будь-який ріжок), два стаканчики якого переплетені візерунком із шоколадного наповнювача. Ідеально до створення романтичної атмосфери чи підкреслення дружби.

ТОП-200 бізнес ідей: яка найкраща бізнес ідея у 2024 році

Бізнес ідея №79. Виготовлення настінних карток

Дуже незвичайний подарунок для любителів географії та просто поціновувачів красивих речей. Суть у тому, що із цільного шматка деревини вирізається лазером карта світу, або конкретної ділянки землі. Розробляються такі картки за допомогою спеціального професійного програмного забезпечення. Такі картини-карти вішаються з відступом у пару сантиметрів від стіни, що надає їм додаткового обєму та краси.

Бізнес ідея №80. Пісочні жалюзі

Вкотре не втомлюємося дивуватися геніальності простих рішень. Компанія з Мексики презентувала проект пісочних жалюзі. Суть у тому, що не потрібно тягнути за шнурок, щоб опустити їх. Натомість потрібно «перевернути» вікно. Поки що це пробне рішення, яке має на меті врятувати від сонячних променів, а не від морозу. Але виглядає приголомшливо.

Бізнес ідея №81. Курячі підгузки

Зрозуміло, що до України мода тримати вдома курку, а не кота чи пса поки що не дісталася. Але на Заході такий тренд дав свої плоди. І світу були представлені курячі підгузки, що дозволяють дотримуватися чистоти в квартирі, навіть маючи такого незвичайного домашнього вихованця.

Бізнес ідея №82. Магазин у стилі «морг»

Унікальний та своєрідний дизайн джинсового магазину представила компанія LAB101. Вони вирішили, що манекени та вішалки – минуле століття, тому оформили торгову точку у стилі, що нагадує морг чи лікарняне відділення. Ми не закликаємо до того, щоб копіювати чужу ідею. Але суть зрозуміла - з дизайном можна і потрібно грати, щоб привернути до своєї фірми більше уваги.

Бізнес ідея №83. Блютус замість ключа

Ідея полягає в тому, щоб відчиняти замки за допомогою смартфона. Позитивність ідеї полягає не тільки в тому, що це незвичайне рішення, але і в тому, що ключі губляться набагато частіше, ніж телефони. Спеціальний додаток можна налаштовувати як завгодно. Воно навіть дозволяє зробити так, щоб замок відкривався автоматично, як тільки власник телефону підходить на певну відстань до замку.

Бізнес ідея №84. Тату на зубах

Вже минув той час, коли модно було ставити на зуби різні стрази. Але святе місце порожнім не буває. І тепер зуби прикрашають татуювання. Потрібно розуміти, що це зовсім не те саме, що тату на тілі і робиться абсолютно іншими способами. Справа в тому, що тату робиться на коронці, яку, у свою чергу, можна встановити в будь-якому стоматологічному кабінеті. Тобто нанести малюнок можна і без самої людини, головне мати зліпок зуба.

Бізнес ідея №85. Ваза для негативних емоцій

Усі психологи впевнені, що негативні емоції потрібно виплескувати. Проблема тільки в тому, що зробити це складно, тому що довкола інші люди і цим можна завдати їм шкоди, або просто банально завдати незручностей. Тим часом найпростіший спосіб позбавитися таких шкідливих емоцій – кричати на весь голос. Умільці з Японії, де стресу приділяють особливу увагу, винайшли вазу, яка підлаштовується під губи людини та має звукоізоляцію. І в неї можна кричати скільки душі завгодно без наслідків для оточуючих. Просто та ефективно.

Бізнес ідея №86. Ляльки, що говорять, в образі знаменитостей

Прості іграшки - ведмедики, ляльки та інше - пішли в минуле. Та й їхні китайські аналоги, які говорили кілька стандартних фраз – теж. Зараз у моді ляльки в образі знаменитостей. Дуже популярна річ на Заході. І впевнені, невдовзі хвиля дійде і до України. Кому не хочеться мати улюбленого актора у себе вдома?

Бізнес ідея №87. Оригінальні труни

Визнаємо, тематика сумна. Але вже є приклади компаній, які вирішили, що цю індустрію можна урізноманітнити, додавши унікальності такому предмету, як труна. Кожна труна робиться індивідуально для замовника та оформляється так, як хочеться самому клієнту. Можна оформити навіть у стилі айфону, гітари, машини тощо.

Бізнес ідея №88. Липове свідчення про те, що у вас є дитина

Незвичайно. Оригінально. Законно. А ще має попит на Заході. Суть у тому, що у тих, хто є батьком завжди є «відмазка», чому йому потрібно піти з роботи раніше (як приклад). А ось у бездітних людей – ні. Їм прикро. Ідея базується на тому, що клієнту надається набір, що доводить, що дитина має. Робляться фотографії з дитиною, надаються малюнки, які робив підставний малюк тощо. Все, що може бути у батька. Хто ж таке не повірить?

Бізнес ідея №89. Кабель, декорований під рослину

Провід та кабелі часто псують зовнішній вигляд приміщення. І не завжди є спосіб сховати їх у стіну чи інші предмети інтерєру. А ось ідея задекорувати їх під плющ, або інша кучерява рослина - відмінна, тому що дає широкі додаткові дизайнерські можливості. Таке рішення можна застосувати не лише вдома, а й у будь-якому офісі.

Бізнес ідея №90. Звук відкритої банки з-під пива

Чим тільки японці не дивують. Ось і чергова ідея з Японії вражає уяву. Вони винайшли кумедний аксесуар у вигляді невеликого брелока-консервної баночки, який вміє видавати звук пивної банки, що відкривається. Той «пшш», який ні з чим не переплутаєш. І ми не дарма сказали слово «кумедний», бо жодної практичної функції він не несе. Але що дивно (а може й ні), розкуповується такий брелок просто на ура.

Бізнес ідея №91. Взуття з навігатором

На відміну від попередньої ідеї, вона має дуже важливе застосування – вона допомагає людям, які загубилися. Це спеціальне взуття, оснащене приладом, до якого можна занести координати точки. Після занесення взуття буде направляти вас в цю точку. Реалізовано це за допомогою вібрації, яка починається у правому або лівому черевику, залежно від того, куди вам потрібно повертати.

Бізнес ідея №92. Продаж сміття за гроші

Ми не говоритимемо про те, що ця ідея дивна. Не будемо обговорювати, як її застосувати в нашій країні, просто скажемо, що творець цієї ідеї зміг продати у себе на батьківщині понад 4000 установок. Тим дивніше це звучить, що більше про цю ідею дізнаєшся. Справа в тому, що автомати видають не щось корисне за невелику плату, а гарні пакетики, де можуть бути скріпки, деталі іграшок, зламані гудзики, шматочки газет та інше у прямому сенсі сміття. Проте ідея є, і вона функціонує.

Бізнес ідея №93. Одяг, що змінює колір

Індустрія моди велика і розгалужена. Одне з останніх модних відгалужень у ньому – виробництво одягу, який здатний змінювати колір. Такий ефект досягається за допомогою фотохромних, термохромних або гідрохромних барвників. І як ви вже здогадалися, колір змінюється в залежності від того, який вплив – сонячний, водний або якийсь інший виявляється на тканину. Цікава ідея відкриває широкі можливості для дизайнерів.

Бізнес ідея №94. Гра в Юкігасен

Ідея розряду веселих спортивних розваг. Але переваги в тому, що гру можна організувати як влітку, і взимку. Суть гри – у захопленні прапора однієї команди іншими учасниками, яка поєднується з грою у сніжки. Це в холодну пору року. Влітку можна замінити сніжки на мішечки з піском. Зібрати людей під таке просте, але дуже веселе заняття зовсім нескладно. А суть ідеї – в організації спеціальних майданчиків із перешкодами.

Бізнес ідея №95. Виробництво 3D-солодкостей

Кондитерська промисловість характеризується великим попитом, а й меншою конкурентністю. Ось і доводиться вигадувати різні ідеї, щоб хоч якось виділитися серед інших фірм. Ідея робити солодощі за допомогою три де принтера – відмінно підходить для досягнення цієї мети. Тим більше що в Україні вона ще не встигла прижитися. Тим часом таким фігурні смаколики стануть чудовою фішкою будь-якого закладу.

Бізнес ідея №96. Стікершоп

Окрема, часом не всім помітна індустрія – виробництво аксесуарів із модними молодіжними символами – від зображень брендів до поп-зірок та супергероїв. Загалом те, що модно в підлітків. Тому виробництво різноманітних атрибутики, таких як стікери, наклейки, перекладачки, постери, плакати – чудовий бізнес. Головне тут знати, що потребує ваша цільова аудиторія.

Бізнес ідея №97. Кукурудзяний лабіринт

Поки що така ідея не є популярною в Україні, але ми впевнені, що якщо хтось візьметься за її реалізацію – піде вона на ура і швидко стане предметом копіювання. Особливо якщо згадати, скільки голлівудських фільмів (жахів) використовує кукурудзу як нагнітання атмосфери. До того ж, в Україні немає проблем із кукурудзяними полями. Ідея з великим потенціалом.

Бізнес ідея №98. Заточення інструментів

Здавалося б дуже просто. А тим часом, сервісів, де можна було б увязнити інструменти – дуже мало, хоча інструментами користуються всі, у тому числі й великі фірми, дрібні підприємці та прості люди. Ідея полягає в тому, щоб відкрити точку, де надаватиметься така послуга всім бажаючим.

Бізнес ідея №99. Товари для алергіків

Цільова аудиторія продуктів – дуже важливий для успіху фактор. Зверніть увагу, що, наприклад, для веганів відкриваються ресторани. Але чомусь не звертають сильної уваги на такий сегмент як алергії. Хоча їх дуже багато серед наших мешканців. І правильно побудований проект у цьому сегменті дасть добрий прибуток. Причому продавати для людей, які страждають на алергію можна не тільки продукти.

Бізнес ідея №100. Єнотокафе

Антикафе свого часу завоювали визнання людей своєю незвичністю та приємною атмосферою. Потім почали відкриватися кафе з кішками. А тепер черга дійшла і до єнотів. Єноти у невеликих кількостях – дуже милі та кумедні звірі, які можуть принести масу задоволення клієнтам кафе. Виходить, що ідея поєднує фуд-корт і зворушливий зоопарк.

Бізнес ідея №101. Розумні ароматизатори повітря

У той час, як ноу-хау індустрія просуває ідею розумних будинків та розумної побутової техніки, можна розпочати з мінімального. Відмінна цікава та незбита тема – розумні ароматизатори. На зміну звичайним балончикам приходять електронні дифузори, здатні через додаток налаштовуватись на автоматичне розпилення потрібних ароматів.

Бізнес ідея №102. Біорозкладні соломинки з морських водоростей

Екологічність – сьогодні одне із завдань усього світового виробництва. Тому ідеї, які передбачають заміну зазвичай пластикових речей на щось, що буде вироблятися екологічно, і розкладатиметься швидко і без шкоди навколишньому світу - відмінно зайде на світовому ринку. Звідси висновок, що виробництво трубочок з водоростей – чудова сучасна ідея, яка буде затребувана.

Бізнес ідея №103. Виробництво одягу для служителів церкви

Щоби там не говорили, а популярність релігії знову зростає. І все більше людей дотримується правил тієї чи іншої конфесії. Тож актуальною буде ідея створити колекцію одягу спеціально для цього сегменту. Потрібно лише щоб вона відповідала всім правилам. Та й у платоспроможності потенційної аудиторії сумніватися не доводиться, якщо чесно.

Бізнес ідея №104. Виробництво прозорого бетону

Будівельна індустрія – наймасштабніша з усіх як за обсягами виробленого товару, і за кількістю різних відгалужень і поділів на сегменти. Окрема роль виділяється новинкам у сфері виробництва будматеріалів. Так, наприклад, зараз можна виготовляти прозорий бетон, який ще називається «ілюмікон». Робиться він на основі оптичного волокна, в якій додається дрібнозернистий бетон. Такий матеріал відмінно підходить для перегородок, для дизайнерських рішень міського плану, застосовується у ландшафтному дизайні.

Бізнес ідея №105. Квітковий хостел

Є хостели для людей. Є вже й хостели для тварин. А тепер є хостели для рослин. Насправді суть ідеї в тому, щоб дозволити людям, які тримають у себе в квартирі рослини, спокійно їхати у справах надовго (відрядження та відпустки), не турбуючись, що когось потрібно було б пускати в квартиру для поливання рослин. Зелені улюбленці відвозяться до готелю, де їх професійно доглядають.

Бізнес ідея №106. Вирощування технічної коноплі

Справа в тому, що коноплі - універсальна рослина, яка може бути використана не тільки там, де ви подумали, але і у виробництві тканин, біопалива, для отримання олії та борошна. Із неї можна зробити навіть порох! І головне – держнарконтроль не проти вирощування саме технічної коноплі, можете бути спокійні. Тому ідея – відмінна, яка відкриває безліч напрямів та переваг.

Бізнес ідея №107. Виробництво бренд-хмар

Ідея для івент-індустрії та маркетингу. Такі хмари виробляються із спеціальної суміші, яка включає мильно-гелієвий розчин. Форму надати їм можна будь-яку - на цьому і будується ідея - зробити так, як захоче замовник. А замовників знайдеться багато, тому що такі хмари – вражаюча штука, яку можна використовувати як у заходах, так і в маркетингових компаніях будь-яких фірм.

Бізнес ідея №108. Автомат для молитов

Ми вже писали, що релігійно налаштованих людей у ​​наші часи менше не стає. А оскільки їм доводиться існувати у містах, де часу часто немає навіть щоб сісти, такі автомати будуть доречними. Суть ідеї проста. Автомат є будкою, де людина може усамітнитися під час молитви, щоб і самому нікому не заважати, і щоб їй ніхто не заважав. Потрібна річ.

Бізнес ідея №109. Виробництво прозорого взуття

Як би держава не дбала про стан доріг, часто після сильного дощу, калюжі розливаються такі, що в пору місто перейменовувати у Венецію. Звичайно, шанс, що звичайне взуття при цьому залишиться цілим - майже ніяких. Ідея виробляти прозоре взуття – якраз будується на цій проблемі. Прозорі чоботи та калоші можуть похвалитися незвичайним привабливим дизайном та неймовірною практичністю.

Бізнес ідея №110. Кафе гігантських десертів

Яких лише кафе зараз не відкривається. І кожний намагається показати свою унікальність. Ну а як ще вижити на такому конкурентному ринку? Ось і ця ідея покликана вразити уяву потенційних клієнтів. У такому кафе подаються десерти. Але не просто солодощі. А гігантські солодощі, виконані у вигляді величезних стаканчиків із різними їстівними прикрасами. Впевнені, саме у такому кафе кожна дитина захоче провести свій день народження.

Бізнес ідея №111. Гарні вироби з бетону

Ми звикли, що з бетону будують будинки. Але насправді застосування йому можна знайти й інше. У тому числі, яке теж приноситиме гроші. Підставки, вазони, бра, навіть журнальні столики. Особливо актуально якщо знайти покупців серед дизайнерів інтерєрів.

Бізнес ідея №112. Вироби з епоксидної смоли

Ідею нової не назвати. Інша річ, що попит на різні прикраси із цього матеріалу не падає. Епоксидка – універсальний інструмент для створення товарів – від біжутерії до покриття журнальних столиків. Головне тут - знайти якісний матеріал, тому що на ринку представлено безліч варіантів епоксидної смоли, проте далеко не всі з них мають потрібні властивості і зберігають початковий вигляд.

Бізнес ідея №113. Аніме-кафе

Стилістика японських мультфільмів впливає як на індустрію світової культури. У Японії можна знайти безліч варіантів барів і кафе, які стилізовані під той чи інший популярний мультфільм. І йдеться не лише про дизайн закладу. Стилізують і страви. Власне це дозволяє залучати більше відвідувачів. По-перше, тому є фанати, а по-друге, тому що решті цікаво відвідати нестандартне місце. Так, в Україні культура аніме-серіалів розвинена не так, але є й загальновідомі мультфільми. Наприклад, Покемони.

Бізнес ідея №114. Кавові дерева

Любителів кави в нашій країні багато. Але чи все бачили справжнє дерево, завдяки якому ми можемо насолоджуватися смаком прекрасного напою. А тим часом на цьому можна заробити. Невеликий бізнес на оригінальних подарунках, які є кущиками кавового дерева в оригінальних чашках буде користуватися попитом. Це незвично. У такому подарунку поєднано кілька ідей, які можна розвивати та добиватися оригінальності. Жива рослина, яку нечасто зустрінеш, ваза у вигляді великої чашки кави. Написи цих чашках. Великий простір для фантазії та поле для різноманітності.

Бізнес ідея №115. Продаж відео на стоках

Ідея не нова, але ми впевнені, що більше половини наших читачів про неї навіть не чули. Стоки – сайти, на яких можна знайти платні фотографії та відео для своїх робіт. Звичайно, оплата йде не тільки самому сайту, а й автору цих фото та відео. Отже, на цьому можна заробити. По факту вам для цього потрібна лише гарна камера чи фотоапарат. Але ми рекомендуємо заздалегідь почитати про кожен варіант популярного стоку. Тому що умови у всіх свої, як і метод відбору контенту.

Бізнес ідея №116. Виготовлення чохлів для телефонів

Ви думаєте, цим може займатися лише завод? А ось і ні. Все, що знадобиться для виготовлення простого чохла – термопрес, який можна замовити на китайському сайті. А далі – справа техніки та фантазії. Для того, щоб зробити із простого чохла – дизайнерську річ, багато сил не потрібно. Та й матеріали для малювання, прикраси та додаткового формування можна знайти вже у нас. А чохли як витратний матеріал, які приємно постійно міняти, користуються популярністю.

Бізнес ідея №117. Перепродаж доменів

Інтернет-адреси теж мають попит. Тому що зручних і відповідних під назву або категорію бізнесу небагато, в той час як самого бізнесу з кожним роком все більше. Такі адреси можна придбати. І чим більш частотний запит у пошукових системах відображає назву адреси, тим дорожче він буде коштувати. Тож і тут люди заробляють. Професіонали моніторять адреси, що звільняються, купують їх, а потім шукають покупців, ставлячи власну ціну.

Бізнес ідея №118. Палички, що світяться для солодкої вати

Солодка вата популярності ніколи не втратить. Улюблені ласощі на будь-яких гуляннях. Ось тільки конкуренції там завжди так багато, що підприємці намагаються вигадати щось нове. І не просто намагаються, а вигадали. Використовувати палички, що світяться (вони зовсім не нові). Це дозволить зробити солодку вату оригінальною та додасть настрою, а разом із ним і потік клієнтів. Проста, але ефективна ідея.

Бізнес ідея №119. Вендінгові апарати з маленькими іграшками

Напевно, у нас вони теж уже десь стоять. Являє собою такий апарат автомат із видачі маленьких іграшок у яйці за принципом кіндер-сюрпризу, тільки без шоколаду. Чим стилізованіші іграшки, чим популярніша тематика і чим серійнішою (щоб не по одному екземпляру, а як раніше – колекції), тим більше попит. Такі автомати прийшли до нас із Японії (чим тут дивуватися) і популярні зараз у різних країнах.

Бізнес ідея №120. Магазин ретро-ігор

Пограти можна й почуттями покупців. Особливо якщо це світлі спогади про те, як весело грати в дитинстві. Магазин ретро-ігор саме цим і займається. Взагалі, в першу чергу йдеться про компютерні ігри та приставки типу «Денді» та «Сега». Згадати минуле захоче безліч людей. Але сама собою ідея легко масштабується. Адже такий магазин може пропонувати не лише електронні розваги, а й іграшки. Залишиться тільки знайти їх (це можна зробити, оскільки багато хто зберігає «на згадку», але за гроші зможуть і розлучитися), або замовити виготовлення у майстрів. Є люди, які роблять так само, як робили тоді, у неіснуючому минулому.

Бізнес ідея №121. Принтер для іграшок

Беремо нову технологію, робимо її недорогою та масовою. Профіт. Насправді такі 3Д-принтери вже продаються, стоять не так, щоб дорого, а їх легко освоїти. Керується все за допомогою програми на телефоні. Інша річ, що мало де у нас у країні такий можна купити, тож ніша вільна. А перспективи манять. Мало хто відмовляться від витівки зробити собі іграшку за допомогою «чуда техніки». І ми зараз не про дітей.

Бізнес ідея №122. Датчик для рослин

Цікаві прилади, які вміють фіксувати потреби кімнатних рослин, стануть незамінним помічником для тих, хто любить утримувати у себе вдома квіти та зелень, але постійно має проблеми з часом. Пристрій допоможе правильно встежити за тим, коли потрібно поливати і яких вітамінів і мінералів квіточці не вистачає, позбавить вас стресу із загиблою рослиною і взагалі для багатьох буде незамінним помічником. А ще може принести прибуток тим, хто правильно їх продаватиме.

Бізнес ідея №123. Кафе для знайомств

Чому послуги знайомств можуть розвивати лише додатки на телефоні та різні агенції? А що, якщо ви відкриєте заклад, який пропонуватиме і смачну їжу та позиціонуватиметься як місце для знайомств? Ідея не нова, але в Україні досі не активно представлена. А суть проста. У такому кафе можна організовувати як «швидкі знайомства», так і вести базу охочих познайомитись, пропонуючи людям заповнювати анкету. Важливо, щоб це було відкрито. Тобто відвідувачі уявляли, що і як слід робити. А ще корисно використовувати програму.

Бізнес ідея №124. Тапочки з автопарковкою

Тапочки – як шкарпетки. Постійно норовлять кудись подітися і загубитися. Але наука не стоїть дома. Вона вже навчила пилососи самостійності. Тепер і до капців дісталася. Насправді, не новинка, але на вітчизняному ринку навряд чи можна часто зустріти. А тим часом, зручний пристрій, який змушує ваші капці «підїжджати» в строго певне місце значно спрощує домашнє життя. І на цьому можна заробити, якщо продавати чудо-побут масово.

Бізнес ідея №125. Селфі-дзеркало

Ми чекали. Ми дочекалися. Тепер, щоб зробити купу знімків у туалеті чи ванній, не обовязково брати із собою смартфон. Насправді для власників кафе, ресторанів та розважальних центрів – чудовий пристрій. Клієнти оцінять. Підприємець має кілька шляхів розвитку з таким товаром. Можна продавати і приватним особам та іншим підприємцям.

Бізнес ідея №126. Компактні меблі

Так звана «смарт-меблі» або меблі-трансформери дозволяють значно економити простір. Вона складається та розкладається як швейцарський ніж. Взагалі ідея специфічна, все-таки багато хто віддає перевагу стандартним предметам побуту. Однак, нагадаємо, що в найближчому майбутньому, можливо, у багатьох буде житло мінімальних розмірів до 15 квадратних метрів на всю квартиру. Ось уже для когось таке рішення стане порятунком.

Бізнес ідея №127. Оренда секс-ляльок

Трохи екзотики у нудний матеріал. Секс-шопи у нас уже прижилися. Хоча їм досі діяти акуратно, тому що люди дуже соромляться. А ось, наприклад, у Японії це нормальне явище. І всі користуються. І нічого страшного. Саме звідти прийшла до нас ідея заробляти на оренді секс-ляльок. Тут головне донести людям, що це нормально, анонімно і взагалі ніхто не впізнає, можете дзвонити та замовляти. А ще – легально для людей віком від 18 років.

Бізнес ідея №128. Групові подорожі

Суть ідеї полягає в тому, що ви виступаєте організатором групової поїздки в теплу країну. Берете на себе оформлення всіх документів, квитків, знаходите готель та, головне – організуєте цікаву програму на місці. Натомість отримуєте безкоштовний відпочинок, тому що всі ці послуги входять у вартість. А якщо гурт набереться великий, то й заробляєте. На перший погляд схоже на «хитрість». Але роботи тут чимало. І за неї треба отримувати гроші.

Бізнес ідея №128. Каміння, що світиться

Тут насамперед виникає питання «навіщо?». А в другу вже зявляється усвідомлення, що в деяких інтерєрах ця ідея може виглядати просто приголомшливо. Головне, щоб дизайнер був грамотний. Ну і самому підприємцю, який перейнявся продажем такого товару, варто подумати, як правильно подавати ідею. А серед покупців будуть і власники заміських будинків та дизайнерські бюро, і фахівці зі створення акваріумів.

Бізнес ідея №130. Залицявся на вечір

Зустрічайте від творців «чоловіка на годину». А якщо серйозно, то ідея дуже цікава. Суть у тому, що ви можете в ресторані або кафе «замовити» собі такого співрозмовника, який коштуватиме вам нічого не буде. І платити за його їжу також не потрібно. Він просто підтримуватиме з вами розмову і весело проводитиме час. У чому каверза? А в тому, що в його завдання також входить якомога довше втримати вас у ресторані і зробити так, щоб ваш ресторанний чек був вищим, ніж міг би бути без нього. Тобто прямий зиск ресторану. Він сам отримує комісійні з вашого чека, тож теж у цьому зацікавлений.

Бізнес ідея №131. Смарт-плівка

Ще одне ноу-хау, яке покликане змінити світ поряд із дзеркалами для селфі. Така плівка клеїться на скло і дозволяє регулювати рівень прозорості та виводити на свій «екран» різні зображення. Сфер застосування - сила-силенна. Від автомобільної індустрії до рекламного бізнесу, можна продавати як приватним клієнтам, так і компаніям. Поки що її немає у вільному доступі, але довідки варто наводити вже зараз. На наш погляд – за нею майбутнє.

Бізнес ідея №132. Оренда котів та собак

Є ті, хто любить котів. Є ті, хто любить собак. А є ті, хто заробляє на тому, що не завжди людям зручно утримувати у себе вихованця. Суть бізнесу в тому, щоб утримувати у себе кішок та собак різної породи і здавати їх в оренду на кілька годин або днів людям, які з якоїсь причини не можуть дозволити собі взяти тварину назавжди, але дуже хочуть.

Бізнес ідея №133. Ліжко з клімат-контролем

А ви думали лише автомобілі з цією функцією є? У цій ідеї чудово все. Тому що ліжко вміє налаштовувати таку температуру поверхні, за якої вам буде комфортно. А ще вона сама заправляє ковдру! Межу досконалості досягнуто. Щоправда, проект ще не запущений у масове виробництво, але довго чекати не доведеться, а оцінять його все і скрізь, ми в цьому впевнені.

Бізнес ідея №134. Самоочищувальний лоток для тварин

Прибирати за своїми вихованцями – справа благородна, але втомлива. Тому китайські умільці вирішили, що за людину це повинна робити електроніка і змайстрували такий лоток, що змотується. Замовити його можна просто. І ніхто не завадить продавати його тут. Тому що річ абсолютно корисна. З націнки буде прибуток, благо коштує він не дуже дорого.

Бізнес ідея №135. Оренда сімї

А ви думали тільки собачок та кішечок орендувати можна? Подібна ідея може здатися для когось лякаючої, але в тій же Японії, наприклад, популярність вона набула ще 1990-х років. І як показує практика, націлена вона в тому числі і на психологічну допомогу людям, які залишилися на самоті. Грають родичів актори, попередньо обговоривши із замовником нюанси поведінки «оригіналів». Таким чином можна найняти «чоловіка», «дружину», «онука», «сина» чи одразу всіх. До речі, в Україні такі послуги також вже існують, але зустрічаються більше як поодинокі оголошення, а не бізнес.

Бізнес ідея №136. Симулятор кабіни пілота

Ця ідея знаходиться на стику двох інших. По-перше, вона є окулярами віртуальної реальності, або ж екран, на якому імітується політ літака. По-друге, вона виконана в максимально натуральному стилі, що імітує справжню кабіну літака. Таким чином, клієнт отримує можливість і «політати» на своє задоволення і зробити фотографії в кабіні пілота (так, звичайно для інстаграма, для чого ще).

Бізнес ідея №137. Сенсорний стіл для ресторану

Чим поганий звичайний? Нічим, він чудовий. Але сенсорний дозволяє робити замовлення без офіціанта. Як екрани у Макдональдсах. З погляду власників кафе та ресторанів – чудовий спосіб виділитися у низці конкурентів, залучити інтерес відвідувачів, а також автоматизувати роботу персоналу. З погляду підприємця – шанс заробити на продажі електронної новинки.

Бізнес ідея №138. Квест у шоломі віртуальної реальності

Бум на звичайні квести формату «Вийди з кімнати» пройшов. Публіка охолола, бізнес позакривався. Настав час освіжити індустрію більш технологічними і менш витратними засобами. VR-шоломи, як показує практика, добре для цього підходять. Тут також необхідно орендувати приміщення, але обладнати його механічно і стилістично не потрібно. Головне, щоб було безпечно.

Бізнес ідея №139. 3Д-друк ембріонів

Фотографії новонароджених дітей у минулому столітті. Тепер буде модно робити триде-модель людини, яка ще не народилася. За допомогою технології 3D-друку, поєднаної з УЗД. Як думаєте, чи багато знайдеться клієнтів для такого формату? Нам здається, що дуже, якщо це не коштуватиме шалених грошей.

Бізнес ідея №140. Кафе з їжаками та совами

Знаєте котокафе? (Не кажіть, що не знаєте). Так от тепер відкриваються і заклади з іншими тваринами. Можна знайти з їжаками і навіть зі справжніми совами. Звичайно, ніхто в такому кафе годувати вас не буде. Це, як мінімум, не гігієнічно. Швидше це формат таймкафе, де можна спокійно відпочити та насолодитися суспільством звірят.

Бізнес ідея №141. Екологічний смарт-інкубатор

Майбутнє все ближче. Незабаром жителі міст зможуть у себе вдома вирощувати овочі та фрукти за допомогою ось такого пристосування. Інкубатору не потрібне сонячне світло, він справляється сам. А сам і поливає. Вирощувати можна до 90 найменувань одночасно.

Чудова штука на випадок зомбі-апокаліпсису. Жаль ще не надійшла в продаж, але ми не могли пройти повз. Та й є всі підстави вважати, що через кілька років буде бум на подібні системи - автономні еко-сади прямо у себе в квартирі.

Бізнес ідея №142. Чаші для VR

Ох вже цей VR. Дороге задоволення, а яку частку ринку розваг вже собі забрав. Але крім самих окулярів віртуальної реальності для комфортних ігор можна придбати і додаткові пристрої, які і гру зроблять цікавішими і відчуттями цікавішими. Чаша є рухомим пластиковим сидінням на шарнірах, завдяки яким вона може переміщатися, створюючи ефект руху. Та й просто зручно насправді, особливо коли реальний світ ти не бачиш. Цікава технологія.

Бізнес ідея №143. Рюкзак з емоціями

Цікава новинка 2019 року, яка вже встигла в деяких країнах стати хітом – наплічники, на яких відображаються електронні смайлики. Рюкзаки-настрою, керувати яким можна самому. Стильні та незвичайні речі привертають увагу і, як показує практика, мають попит, а рекламою служить сарафанне радіо. Продаються як завжди в Китаї, тому щоб замовити партію, нічого надприродного не потрібно. А продавати можна дорожче.

Бізнес ідея №144. Кабіна для заняття фітнесом

Інтроверти тріумфують. А якщо серйозно, такі кабінки починають користуватися популярністю. Щоправда, не в нас поки що, а лише в Китаї, але можна придумати як цю ідею перенести на українську дійсність. Суть у тому, що береться кабінка, туди встановлюється бігова доріжка, велотренажер, кондиціонер та телевізор. Такі кабінки ставляться у парках та поряд з офісними центрами. А доступ до них організується через мобільний додаток.

Бізнес ідея №145. Біорозкладний намет на одну ніч

Переночував, прокинувся, а намету нема. Насправді вона розкладається не так швидко. Але все ж. Можна зі спокійною душею залишити в лісі і не тягнути зайвий вантаж із собою назад. Залиш важкі емоції. І намет. Роблять такі у Нідерландах. Основна цільова аудиторія – люди, які люблять їздити на різні музичні фестивалі. Але й звичайним туристам чудово підійде.

Бізнес ідея №146. Розумна тростина

А цей проект – чудове рішення для літніх та сліпих людей. Тростина вміє не падати, якщо її відпустиш, допомагає тримати рівновагу на сходах і за допомогою gps-модуля, може знаходити правильний напрямок. В Україні поки що не зустрічається, але це лише питання часу. А враховуючи, як швидко у нас розвивається «зручне середовище» для людей з обмеженими можливостями, за правильної реклами така розумна паличка може сподобатися багатьом.

Бізнес ідея №147. Бар на трьох

Дуже цікавий формат. Зустрічається у Японії. По суті, це повноцінний бар із напоями, барною стійкою, барменом, стільцями. Ось тільки приміщення настільки маленьке, що вміститься там три людини від сили. Дивна концепція, проте, має успіх. Посидіти в барі з друзями, але при цьому так, щоб весь бар працював тільки для вас, дорого коштує. Цікаво, чи можна успішно перенести ідею на нашу дійсність?

Бізнес ідея №148. Графіті для офісів

Графіті – не лише вандалізм. Це насамперед складне мистецтво, яке використовується вже у міському середовищі для надання ексклюзивності сірим будинкам спальних районів. Але що, якщо піти далі і наймати професіоналів для того, щоб оформляти офіси? Як показав практика в деяких країнах, виходить справді незвичайно та по-сучасному. Зібравши команду (хоча б навіть не на постійку, а на поспіль) таких художників, можна пропонувати дизайнерські послуги.

Бізнес ідея №149. Стоячі кафе

Наскільки не нова ідея, настільки ж можна її подати як сучасний тренд. Ми давно звикли, що в деяких забігайлівках (рюмкових, ага) є тільки столики, а стільців немає. Тому що місця замало, бо відвідувачі там надовго не затримуються, та й взагалі для всіх це звичайна справа. А у деяких країнах це новий тренд. Створювати кафе зі «стоячими місцями». Мовляв, це модно. Як ідею подаси, так вона й попливе. Якщо відкрити не чарочну, а повноцінне кафе, то можна сказати, що це не грошей на стільці не вистачило, а дизайнерське рішення таке, і взагалі модно-молодіжне.

Бізнес ідея №150. Lego-кепки

До чого може бути найпростіша цікава ідея. Кепки, поверхня яких має вигляд конструктора Лего. Це не просто стилізація, це справжній конструктор Леґо. Тобто ви, або ваші діти (дивлячись хто носить), можете на кепці будувати все, що завгодно зі звичайних деталей. До речі, діти від такого просто у захваті. Батька, скоса на гаманець, теж захоплення зображують. Замовити цю справу можна як завжди в Китаї.

Бізнес ідея №151. Нагрівання води від серверних центрів

Ваш компютер гріється як котел у пароплаві, тоді ми йдемо до вас. Ідею використовувати тепло, що виділяється компютерами для чогось корисного, давно треба було реалізувати. Тому що добре, коли це одна машина, а уявляєте скільки енергії виділяє великий дата-центр, де одночасно працює безліч потужних компютерів? Раніше це тепло викидали. Тепер ось нарешті вигадали, як можна його використовувати. Інша річ, що ідея непроста і коштує дорого, але ми не змогли пройти повз нас.

Бізнес ідея №152. Спортивні трансляції через VR-шоломи

Кіберпанк дедалі ближче. Тепер можна запропонувати клієнтам подивитися якийсь футбольний чи хокейний матч через шоломи віртуальної реальності. Суть ідеї полягає в тому, щоб створити відчуття перебування на стадіоні з можливістю огляду в 360 градусів. Коротше, повне занурення. З таких трансляцій можна робити цілі бари або «коворкінги», куди люди приходитимуть, щоб насолодитися прогресом.

Бізнес ідея №153. Кіберспортивний табір для дітей

Ідея поєднати дитячий табір з компютерними клубами змусить любителів компютерних ігор схопитися за голову та вигукнути «ну чому я вже не дитина!?». А насправді ідея чудова та сучасна. Особливо, якщо наголосити на тому, що в такому таборі діти не просто сидітимуть годинами за компютерами і гратимуть у стрілялки, а поєднують це зі звичайними таборовими дисциплінами, відпочинком та отриманням компютерної грамотності. Звичайно, ідея не з дешевих, потрібні великі вкладення, зате вона гнучка. Починати можна з малого, а розширюватися – нескінченно.

Бізнес ідея №154. Електронний абонемент на каву

Ідея проста і у своїй простоті прекрасна. За принципом універсальних карт знижки створюється абонемент у вигляді програми, який дає знижку на каву в різних кавярнях. Клієнт отримує подвійну вигоду – знижки на улюблений напій та можливість «не платити» за чашку. Тобто платити треба буде, але не щоразу, бо гроші списуватимуться з абонементу. Власник кавярні також має подвійну вигоду. Рекламу свого закладу у цільової аудиторії та постійних покупців. Та й реалізатор ідеї свої пять копійок з усього цього має. Складність тут у тому, щоб зробити цей проект масштабним та домовитися з кавярнями.

Бізнес ідея №155. Агрегатор подарунків для весілля

Що дарувати на весілля? Звісно гроші! Навіщо весілля ще роблять? А от якщо не гроші, то вам забезпечено головний біль, тому що вибрати хороший і потрібний подарунок – складна справа. Але ця ідея покликана вирішити проблему. Суть проста. Молодята через агрегатор вказують, щоб їм хотілося. За фактом вибирають із можливих варіантів. А гості по можливості оплачують цей подарунок. Зручно, просто й не треба ламати голову.

Бізнес ідея №156. Сумки з динаміками

У тренда «ходити вулицею з портативною колонкою в руці» зявився конкурент. Навіщо носити стовпчик у руці, якщо можна носити рюкзак або сумку з вбудованою Bluetooth-динаміком? І руки вільні, і оточуючі точно також радітимуть вашому вишуканому музичному смаку. А якщо серйозно, то там, де є попит, буде пропозиція. Як користувалися популярністю колонки, так будуть потрібні й подібні рюкзаки. Щоправда, обійдуться трохи дорожче.

Бізнес ідея №157. Магазин з добірками продуктів за рецептами страв

Це ж геніально! Уявляєте - не потрібно більше памятати список продуктів, які потрібні для приготування вишуканої каші під соусом бешамель. Ви просто приходите в магазин і вибираєте готовий набір, сформований для конкретного рецепту. Все в одному місці. Взагалі такі магазини вже почали зявлятися в різних країнах. І судячи з усього, концепція припала до смаку покупцям. Звичайно, потрібно буде якимось чином прогнозувати попит не на окремі продукти, а на цілі страви. Але ніхто не каже, що треба починати одразу з великого магазину.

Бізнес ідея №158. Інвестиції у кіберспорт

Кіберспорт давно перестав бути просто грою. Це ціла індустрія із гігантськими сумами. Ось тільки в Україні поки що не дуже популярна. Точніше, що не популяризується. А тим часом, у кіберспортивних змаганнях на світовому рівні грають і наші команди. На всьому цьому можна заробляти, якщо знати аудиторію та переваги. Починаючи від спонсорування команд, закінчуючи продажем мерчу та ігрового інвентарю, тематичних товарів та іншого.

Бізнес ідея №159. Алкогольний секонд-хенд

Цікава ідея родом із Японії. Суть у тому, щоб скуповувати за дешево у людей алкоголь, який «пилиться» на полиці у відкритому вигляді (таке теж буває) і продавати його в магазині за дорожче. Але не так дорого, як продають його алкогольні крамниці. Власне, рахунок цього і перемога в конкуренції.

Сама концепція дуже цікава, проте поки що не для України. Тому що проблема стоятиме у юридичному оформленні такого бізнесу. За алкоголем у нас стежать дуже уважно.

Бізнес ідея №160. Кафе із сюрпризом

Сюрприз полягає в тому, що ви можете замовити страву не тільки собі, а й тому, хто їстиме тут після вас. І так само зможете скуштувати страву, дбайливо замовлену попереднім гостем. Це не ідея для організації нового бізнесу. Скоріше цікава концепція для впровадження в діючу. Але в Україні поки що зустрічається дуже рідко.

Бізнес ідея №161. Антибрендовий магазин

За бренд доводиться переплачувати. Іноді дуже сильно. Тому концепція магазину, де продаватимуться товари маловідомих брендів, виглядає дуже цікаво. У такому магазині ціни будуть нижчими, ніж у більшості інших. Але, звісно, ​​продавати зовсім неякісні речі не варто. Інакше нічого путнього не вийде, клієнти розбіжаться, не встигнувши зібратися. Продавати в такий спосіб можна майже все – від косметики до продуктів харчування.

Бізнес ідея №162. Неїстівна їжа

Така ідея розрахована на те, щоб продавати її ресторанам та кафе. Суть у тому, щоби створювати реалістичні муляжі страв, які пропонує ресторан своїм відвідувачам. Для чого? Все просто. Клієнтам складно замовляти, орієнтуючись лише за назвами меню. І навіть якщо там є картинки, ситуацію це не дуже рятує. А якісно зроблені муляжі, які будуть виставлені на вітрині, створять дві переваги. По-перше, клієнт бачитиме, що йому мають принести. По-друге, такі речі пробуджують апетит, що для ресторану дуже важливо. А ще, як показала практика, такі муляжі купують і звичайні люди як прикраса квартири чи подарунка.

Бізнес ідея №163. Доставка їжі парашутами

Цю ідею ми підглянули біля одного австралійського кафе, яке підійшло до ідеї вкрай креативно. Саме кафе знаходиться на четвертому поверсі будівлі. Зрозуміло, що не кожен захоче заради їжі підніматися сходами (ліфта там немає). Тому люди можуть отримати свою їжу за допомогою парашута. Замовлення опускається до клієнта, випущене з вікна на маленькому парашутику. Це стало вирішенням проблеми високого розташування, а також чудовим маркетинговим ходом. Людям сподобалося як все влаштовано та кафе швидко набуло популярності.

Бізнес ідея №164. Пошиття іграшок за дитячими малюнками

Суть ідеї полягає в тому, щоб використовувати для створення іграшок малюнки дітей. Уявіть, малює ваше чадо якогось слона, який більше схожий на сосиску з ніжками. А потім отримує мяку іграшку, яка виглядає точно так, як дитина намалювала. Цікава концепція дозволить швидко привернути увагу батьків та зробити кожен виріб неповторним.

Бізнес ідея №165. Аутсорсинг речей

Не лякайтесь. Ідея проста. Навіть дуже. Суть у тому, щоб клієнт оформив передплату на певні речі. Наприклад, шкарпетки! (Ні, ну а що). До передплатників приходитиме курєр (наприклад, раз на місяць, або раз на два тижні). І приносити ці речі. Тобто, кожні два тижні ви отримуватимете нові шкарпетки, не боячись більше, що не зможете знайти другий шкарпетку з пари, або раптової дірки. У вас завжди будуть нові шкарпетки. Ідею можна крутити і розвивати як душа забажає. Головне – надати сервіс та брати за це гроші. Та й правильно подати.

Бізнес ідея №166. Агентство з розлучень

Думаєте розлучитися так легко? Зовсім немає. Це складний психологічний крок. Особливо якщо поважаєш свого партнера. І як би було чудово скласти з себе частину відповідальності, або придумати щось, що помякшило б ситуацію, коли треба повідомити таку новину. Агентство з розставання якраз цим і займається. За певну плату можна і листівку гарну послати і зробити так, щоб сумну звістку повідомили не ви, а курєр. Цікаво, наскільки популярною може бути ця ідея в Україні?

Бізнес ідея №167. Агентство професійних ждунів

Сама собою ідея не нова навіть для України. Ідеться про те, щоб за гроші займати чергу. Тобто ви займаєте чергу за когось, або для когось і відстоюєте там. І за це вам сплачують. Але ніхто поки що не зробив з цього професійних послуг. Хоча зародки такого бізнесу вже є. Так, наприклад, у соціальних мережах вже можна зустріти цілі групи.

До речі, в Іспанії цій професії назвали. Тепер ті, хто займає чергу для іншої людини, звуться «трамідаторами».

Бізнес ідея №168. Курси русалок

З будь-якої звичайної ідеї можна зробити цукерку, якщо додати дещицю фантазії та абсурду. Власне, курси русалок – це курси плавання. Найпростіші курси, які навчать вас плавати. Ось тільки оформлено так, що відбою від відвідувачів немає. Ну класно ж – навчитися плавати і зробити це зі справжнім русалим хвостом? Ще й фотосесію можна зробити для інстаграм.

Бізнес ідея №169. Інтерактивний пісуар

Просто сходити до туалету за допомогою пісуара – нудно. Набагато веселіше, якщо при цьому можна пограти у гру. У Німеччині вигадали вбудувати в пісуар компютерну іграшку, керувати якою потрібно за допомогою струменя. Ну ви розумієте. Загалом, ідея хоч і дивна, але логічна. Продавати такі прилади можна пабам та барам. Чоловіча частина відвідувачів буде у захваті.

Бізнес ідея №170. Вино для котів

Брати наші менші несправедливо обділені алкогольними напоями. Так порахував один американський бізнесмен і почав випускати вино для котів. Насправді, напій складається з буряків та котячої мяти. Перша робить його схожим зовні на вино. Друга – на алкоголь. Ви ж знаєте, як валеріанка діє на котів? Цікава ідея. Але якщо зберетеся її продати, памятайте - кіт-алкоголік - горе в сімї.

Бізнес ідея №171. Мішечок для собак

Насправді більше собаководів. Йдеться про спеціальний мішечок, який кріпиться під хвіст собаці, щоб він не залишав на вулиці свої собачі «подарунки». Так, багатьох власників у нас це взагалі не хвилює, але ми все ж таки сподіваємося, що ситуація з часом зміниться. Продавати такі «пристрої» можна як точково власника собак, так і зоомагазинам та ветеринарним клінікам.

Бізнес ідея №172. Камінь-вихованець

Ніколи не знаєш, наскільки дивною має бути ідея, щоб сподобатися мільйонам. Ми не агітуємо її реалізовувати, проте повз пройти не могли. Розповідаємо. Одна людина в ході жарту вирішила продавати камені у вигляді вихованців. Він закупив велику океанічну гальку, написав багатосторінкове гумористичне посібник з догляду за цим «спокійним» вихованцем і оформив все в гарну просту коробочку з картону. Успіх був приголомшливий. Каміння купували.

Бізнес ідея №173. Веганська мясна крамниця

Нове відгалуження вегетаріанської індустрії може спантеличити своєю назвою. Але насправді в ньому немає нічого кримінального. Суть у тому, що в такому магазині на прилавках лежать продукти, які на вигляд можна прийняти за ковбасу, сосиски та інші мясні продукти, але за фактом зроблені вони без використання мяса – з сої та інших замінників. За задумом, така лавка повинна допомогти веганам-початківцям боротися зі стресом, який неминучий при різкому переході зі звичайної їжі. Та й сама собою концепція цікава. Може зацікавити не лише тих, хто відмовився від частини продуктів.

Бізнес ідея №174. Друзі для шопінгу на прокат

Про родичів на прокат ми вже говорили, час іти далі. З Китаю до нас прийшла ідея наймати спеціальних людей, які стоятимуть на вітрині магазину та чекатимуть на «свого покупця». Люди можуть оплачувати час і такий «друг для шопінгу» буде ходити з ними, носити пакети, давати поради, а також вдавати, що він чудово проводить час. До речі, у правилах пишеться, що «чіпати» їх не можна.

Бізнес ідея №175. Камера зберігання для чоловіків

Китайці попереду всієї планети. Торгові центри цієї країни тепер обладнають спеціальні кімнати-будки на одну людину, куди жінка перед походом до магазину може здати свого чоловіка. Там йому надано крісло та ретро-приставка. Відвідувачі у захваті. Особливо чоловіки. У жінок меншого ентузіазму, тому що чоловіків потім з цієї кімнати ще й не витягнеш. Надто вже хороша альтернатива походам по рядах з одягом.

Бізнес ідея №176. Дрогери

Наша редакція збентежена. Тому що дрогері - це формат магазину, асортимент якого складається з найнеобхідніших у побуті речей, а він завжди знаходиться поруч зі спальними районами. Ось тільки яка це нова ідея? Це ж відомі всім нашим мешканцям господарські магазини!

Проте ідея заслуговує на згадку, тому що будь-яка проста ідея може бути доопрацьована і подана по-новому. І якщо звичайний магазин господарські товари правильно оформити і створити сервіс, він заграє в очах покупців новими фарбами. У таких магазинах продається все – від парфумерії до прокладок на крани. А в західних варіантах, які і називаються «дрогері» (що в перекладі з французької – аптека), ще й лікарські засоби.

Бізнес ідея №177. Продаж відеороликів про гарне життя

Цікава ідея, яка багатьом може здатися дивною. Але в Китаї, звідки вона прийшла, з популярністю все нормально. Суть у тому, що фірма знімає та продає короткі відеоролики від першої особи. На них показано водіння дорогого автомобіля, яхти, прогулянки по віллах. Для чого? А для того, щоб людина, яка купує цей ролик, могла накласти свою аудіодоріжку на відео і видавати ролик за свою зйомку. І так справді роблять. Особливо багато їх можна побачити у розділі «моменти» програми WeChat.

Бізнес ідея №178. VR для автобусів

Родом ця ідея з Європи, де вже тестується кількома маршрутами. Суть у тому, щоб пропонувати пасажирам міжміських рейсів як розваги VR-окуляри. Поки їде автобус, можна проходити спеціальні ігри, або дивитися відео. І, схоже, така ідея буде дуже популярною. Цікаво, чи зуміє вона прижитися на теренах нашої країни, де відстані між містами в кілька разів більші, а міжміські автобуси можуть запропонувати лише пару телевізорів і фільми, які зобовязані дивитися всі?

Бізнес ідея №179. Кафе для одного клієнта

Інтроверти, ваш вихід. Насправді, звісно, ​​такі заклади не для одного відвідувача, а для багатьох. Ось тільки столики там зроблені спеціально, щоби більше одного клієнта за них не вмістилося. Між столиками пристойна відстань і навіть перегородки, а правила конкретно написано, що підсаджуватися до іншої людині не можна. Таку ідею вже розвивають далі. У Європі відкриваються не лише кафе, а й ресторани. І знаєте, що? Вони користуються популярністю.

Бізнес ідея №180. Вендінговий автомат для сніжків

А чому, власне, ні? Особливо якщо зима видалася не сніжна. Насправді ідея прийшла з Міннесоти, де такі сніжки продавали у спеціальних красивих упаковках за 1 долар. Як ними користуватись – вирішувати покупцю. Можна накупити багато і пограти у сніжки. Продавати сніг у сніговому штаті – це звичайно ідея з ідей, але якщо вона приносить прибуток, то пройти повз неї ми ніяк не можемо.

Бізнес ідея №181. Куленепробивні колготки

Суть ідеї не в тому, щоби захистити ноги прекрасних дівчат від бандитських куль. А в тому, що створені з того ж матеріалу, що й бронежилети, такі колготки мають підвищену міцність і дають змогу жінці не витрачати купу грошей на покупку нових довгий час. Адже всі знають, як легко на колготках ставляться затяжки.

Бізнес ідея №182. Ресторан без рук

Ідею реалізували у Лондоні. Там відвідувачам ресторану пропонують поїсти без рук. Точніше не самим. Справа в тому, що офіціанти там не просто приносять їжу, але ще й годують вас із ложечки. У сенсі з паличок, тому що ресторан пропонує японську кухню. Концепція цікава, але наскільки багато людей захоче їй скористатися – залишається питанням.

Бізнес ідея №183. Капсули для офісних працівників

Йдеться про спеціальні сучасні одномісні «кабінки» для офісних працівників. Ідея давати особистий простір не нова, її просували ще у 70-х роках у Японії. Однак саме зараз, коли багато досліджень говорять про те, що працездатність підвищується, коли людина захищається від інформаційного шуму, такі проекти набувають популярності. Подібні кабінки, які можуть бути оснащені системою клімат-контролю, в першу чергу можуть зацікавити різні опен-спейс офіси та коворкінги, куди приходять попрацювати, але в той же час чекають спокою. До речі, називаються такі кабінки – кьюбікли.

Бізнес ідея №184. Віртуальний город

Ні, це не браузерні ігри на кшталт відомої «Ферми». Це справжній город, яким керуєш дистанційно. Суть у тому, що клієнт «купує» собі такий город, на якому працюють люди та встановлені відеокамери. Він може керувати ним і стежити у режимі онлайн за тим, як ростуть його овочі. Спеціально для людей, які живуть у місті, але мріють про власні плантації. Ні, рабів у комплекті немає. Усі працівники просто наймані.

Бізнес ідея №185. Доставка води та їжі в пробках

Швидше за все, такі ідеї вже на всю реалізуються. Просто треба пошукати. Але на слуху сервісів немає, тож ми пишемо про це. Поміркуйте самі, як багато і як часто стоїть у пробці середньостатистичний житель великого міста? Воооот. І наскільки популярним може бути сервіс, який пропонує доставити воду чи їжу прямо до місця, де «застряг» автомобіль?

Бізнес ідея №186. Собачі будки для кафе та ресторанів

Така ідея прийшла до нас із Європи. І насправді здатна вирішити багато проблем. Адже зазвичай вхід до закладів громадського харчування із вихованцями заборонено. А залишати собачок привязаними біля входу просто небезпечно (можуть і вкрасти, не кажучи, що це заважає іншим відвідувачам). Спеціальні ж будки для собак діють як паркування для велосипедів. Для кожного собаки – своє особисте безпечне місце. Зручно, недорого для ресторану та виробника будок, а клієнти схвалюють.

Бізнес ідея №187. Акції на раритетні авто

Більше схоже на обман, але ідея реалізована у Європі. Суть у тому, що власники раритетних автомобілів можуть продавати акції на них. Вартість такого автомобіля зростає з кожним роком, відповідно зростатимуть акції. А той, хто їх купує мати в запасі вкладення. Додатково тим, хто купує на велику суму, дається право щороку покататися на такому автомобілі по спеціальному треку, а тим, хто платить менше - посидіти в салоні.

Бізнес ідея №188. Біржа пива

Відмінна ідея для бару, хоча вимагає прорахунку. Утім, у Штатах її вже реалізували. Суть у тому, що цінник на пиво не є стабільним, а визначається виходячи з того, скільки замовлень було на цей сорт пива. Чим більше замовлень, тим дорожчий напій. Така «ігрова» форма може залучити багато відвідувачів лише завдяки своїй нестандартності. Відчуй себе пивним брокером.

Бізнес ідея №189. Екскурсії на сегвеях

Екскурсоводів багато, якісних та цікавих екскурсій – мало. А якщо урізноманітнити процес за допомогою популярних способів пересування та розваги? Ідею потрібно реалізовувати з урахуванням того, що багатьох доведеться «навчати» мистецтву володіння сегвеєм. Але якщо попрацювати над цим, відбою у охочих не буде. Це весело та пізнавально одночасно. І не забудьте прокласти маршрут там, де менше народу, нікому не хочеться бути придушеним туристом на двоколісному ціпку.

Бізнес ідея №190. Вендінг для зняття стресу

Психологів у наш час дуже багато. І добрих, і не дуже. Навіть в Україні. Тому що про те, що потрібно дбати про своє психологічне здоровя, говорять уже з кожного кута. Та й попит збільшився. Тому ідея дуже доречна. І жодного психолога наймати не доведеться. Суть у вендінговому апараті, який видає посуд. І так, цей посуд треба розбити. Відмінне зняття стресу. А уламки за вами прибере спеціальний працівник.

Бізнес ідея №191. Квадратні кавуни

Що таке квадратне, зелене під столом лежить? Правильно! Кавун. Насправді про те, що в Японії вирощують такі кавуни, відомо вже давно. Вони дорожчі і продаються не для їжі, а для декору. В основному для магазинів, щоб ті могли привернути увагу покупців. Але в Україні такі екстравагантні... ягоди мало де зустрінеш. Хоча заробити на цьому можна. Адже на екзотичних фруктах бізнес будується. Чому на екзотичних кавунах не можна?

Бізнес ідея №192. Моргаючі окуляри

Чому? Як? Звідки така ідея могла виникнути? А вся справа в тому, що за компютером людина в наші дні проводить багато часу. Зір від цього псується. У тому числі тому, що монітор, що дивиться в екран, перестає нормально моргати. Одна корейська компанія вирішила допомогти людям впоратися з цією проблемою і випустила окуляри, які випускають дрібні електричні імпульси, через що моргає їх. Самі імпульси ви не помічаєте, вони тривають менше секунди, так що не треба думати, що принцип тут «моргни, а то я вдарю тебе струмом». Продавати такі окуляри можна спільно з офтальмологічними центрами та салонами оптики.

Бізнес ідея №193. Квіти з яєць

Ні, не про чергові букети з продуктів. Мова про справжні кольори. От тільки зростатимуть вони з… яйця. Виготовлено воно з кераміки, а всередині захований поживний субстрат та пакетик із насінням. Для того, щоб активувати його, потрібно розбити верхівку і залити всередину певну кількість води. Після цього, починається реакція, яйце ставиться на підвіконня, куди падають сонячні промені, і вже через тиждень буде видно результат у вигляді хризантеми, петунії, лаванди, суниці або іншої рослини. Такі яйця з квітами відмінні сувеніри, незвичайні, яскраві. А ще вони поставляються з теракотовою підставкою та запасним пакетиком насіння. Придбати на продаж можна як завжди в Китаї.

Бізнес ідея №194. Помічник з онлайн-ігор

Так, така ідея поки що популярністю у нас не користується. В Україні на онлайн-іграх ще тільки-но вчаться заробляти. Але в тій же Кореї подібну послугу можна зустріти. Суть у тому, що більшість онлайн-ігор заохочує гравця за час, проведений у грі всілякими бонусами та нагородами. І щоб не гаяти час (адже ще й попрацювати треба), люди наймають помічників, які під час їхньої відсутності займаються «господарством» гри і роблять прості дії, здобуваючи ресурси та отримуючи досвід, тобто розвиваючи персонажа. Цілком ймовірно, що незабаром така послуга буде популярною у всьому світі.

Бізнес ідея №195. Протиобусувальний килимок для машини

А цій ідеї в Україні саме місце. Навіть ті, хто не має машини, розуміють, наскільки часто трапляється ситуація, коли машина застряє. Яма, ожеледиця під снігом (особливо у дворах) і так далі. Щоб не шукати дошки, або інше сміття, яке можна було б підкласти під колеса, щоб автомобіль виїхав, возіть із собою спеціальний килимок. Цей пристрій дозволяє шинам чіплятися за нього та виїжджати із важких місць. Сам килимок зручно складається, щоб можна було його завжди возити з собою. Постачання таких килимків та продаж – відмінний варіант для складних доріг.

Бізнес ідея №196. Конструктор шоколаду

Не найновіша ідея, однак у наших містах, як і раніше, зустрічається нечасто. Суть у тому, щоб дати можливість користувачеві створювати свій власний шоколад за допомогою онлайн-сервісу. Клієнт може вибрати форму, колір, начинку, обєм, додаткові інгредієнти та інше. На відміну від простого подарункового шоколаду та наборів з так званих «шоколадних букв», конструктор матиме великий попит, тому що дає простір для фантазії в плані підбору подарунка і ще не так поширений у нас у магазинах.

Бізнес ідея №197. Нижня білизна, що знищує запах

Ми не могли пройти повз цю бізнес-ідею. Надто вже помітна. Суть у тому, що одна японська компанія, спільно з австралійською фірмою, розпочала виробництво нижньої білизни за технологією, яка не дозволяє запаху виходити назовні. І як показала практика, така білизна там почала розходитися як гарячі пиріжки. Ідея дивна, оскільки на дворі все ж таки не середньовіччя, а гарячу воду відключають не скрізь, але все ж таки. Чому ні, якщо людям подобається?

Бізнес ідея №198. Кишеньковий кольоровий принтер

Ідею реалізував стартап під назвою "Princube". Компанія зробила кольоровий принтер розміром із компютерну мишку. При цьому він може друкувати на будь-якій поверхні, управляється за допомогою смартфона, а працює так довго, що може віддрукувати 405 сторінок формату А4 без жодної підзарядки. Пристрій щойно надходить у продаж, тому в тому, щоб зайнятися його поширенням, є сенс. Новинка буде мати успіх і знайде безліч застосувань.

Бізнес ідея №199. Світиться попкорн

Ідея речей, що світяться в темряві, давно не дає людям спокою. Від плитки для підлоги і дисків для машини до рюкзаків, годинників та іншого. Ось тепер ще й попкорн, що світиться, зявився. Нехай всі в кінотеатрі знають, що ви їсте попкорн не тільки за запахом та хрускотом, а й зі свіченням. А якщо серйозно, то ефект цікавий і справді привертає увагу не лише відвідувачів кінотеатрів. Досягається він за допомогою спеціальних харчових барвників, які не завдають шкоди здоровю.

Бізнес ідея №200. Ремонт електромобілів

Ідея скоріше на майбутнє, тому що електромобілі ще не щільно узвичаїлися в нашій країні. Але не викликає сумніву, що так буде недовго. А якщо є електромобілі, значить будуть і послуги для їх ремонту. Ідея вже актуальна для великих міст, особливо якщо будувати її на базі центру, що діє, з ремонту машин. І що далі, то більше буде клієнтів.

Бізнес ідея №201. Розумні дзеркала для макіяжу

Що далі, то більше технологічних новинок зявляється для реалізації бізнесу. Ось черга дійшла і тих, хто займається макіяжем. Як професійно, так і для себе. Суть цього ноу-хау в тому, що дзеркало забезпечує підсвічування. Ось тільки не просту, а в кількох режимах. Один – імітує просте денне світло, інший – імітує вечірнє освітлення. Загалом дзеркало створює всі умови, щоб ви змогли нанести макіяж ідеально, а не так, що виглядатиме він нормально тільки в студії або квартирі. Подібні пристрої можна продавати як приватним особам, так і салонам і майстрам.

Бізнес ідея №202. Окуляри для контролю над поставою

Ще одна новинка світу технологій. Суть таких окулярів у тому, що вони підключаються до смартфона або планшета дитини та «стежать» за положенням екрану. Якщо дитина починає нахиляти голову та спину, окуляри посилають сигнал. Ні, ударів не буде струмом. Просто на екрані пристрою виводиться попередження. А якщо воно буде кілька разів проігноровано, екран пристрою вимкнеться. Актуальна в наш час річ, яка дозволить батькам не перейматися тим, що їм ніколи стежити за прямою спиною свого чада. Продавати такі пристрої можна як через власний сайт, так і поставляючи до різних магазинів з дитячими товарами та офтальмологічних кабінетів.

Бізнес ідея №203. Пиво для спорту

Таку геніальну річ почали робити у Канаді. Суть у тому, що пиво, яке виробляє компанія Lean Machine Brands Inc, містить невелику частку алкоголю та велику частку речовин та мінералів, що сприяють відновленню після тренувань. Враховуючи скільки людей у ​​нас люблять розслабитися після спортзалу, ідея здається дуже привабливою. Хоча, можливо, це просто черговий маркетинговий хід. Адже звичайне пиво багато чого містить. Просто тут людям дають «офіційну» відмазку до питання «чому ти так багато пєш?».

Бізнес ідея №204. Плитка із старих шин

Ідея не нова, але чомусь в Україні не поширена, хоч у нас також викидається велика кількість старих покришок. У європейських країнах цей «товар» приймається у населення та йде на переробку. А згодом перетворюється на матеріал для виготовлення, наприклад, гумової плитки. Таку плитку можна продавати для використання у побуті, з неї роблять неслизькі доріжки, створюють ландшафтний дизайн. У неї дуже великий термін використання, вона легка у використанні, не боїться вологи, не вигоряє. Продавати можна як приватним клієнтам, і компаніям.

Бізнес ідея №205. Анекдоти на туалетному папері

Така забавна ідея прийшла одному підприємцю у Франкфурті на книжковому ярмарку. Спочатку всі, хто про це почув, лише посміялися. А потім посміялися вже ті, хто почав купувати у нього цей папір. І, як ви зрозуміли, таких було багато. Ідея не містить золотої жили, але може принести невеликий дохід при належному підході, тому що явно викличе інтерес у звичайних «користувачів».

Бізнес ідея №206. Школа магії та чаклунства

Вплив на безліч таких творів як Гаррі Поттер складно переоцінити. І це скористалися європейські підприємці. У різних містах, особливо в тих, де можна було орендувати невеликий замок, почали відкривати саме такі школи. Звичайно, грі в квідич там ніхто не навчить, але створюють атмосферу вони майстерно. За рахунок цього такі школи, як на атракціони йде великий потік «учнів». А наприкінці курсу їм навіть диплом про закінчення видається. А коштує таке задоволення, між іншим, недешево. Ідея чудова, тому що грає на почуттях та емоціях, властивих великій кількості народу, а за допомогою кмітливості та фантазії з неї можна зробити справжню цукерку.

Бізнес ідея №207. Прасувальні дошки для чоловіків

Англійські підприємці звернули увагу на те, що самотнім чоловікам доводиться робити всю побутову роботу самим і захотіли розбавити їх сірі будні, а принагідно і заробити. Ідея полягає в тому, щоб продавати дошки для прасування, на яких зображені фотомоделі в бікіні. А секрет успіху в тому, що при нагріванні та частина малюнка, що зображує бікіні, зникає. Усі, як завжди, просто. Та й чоловікам, які гладять самі, все дуже сподобалося.

Бізнес ідея №208. Кабінки для годування дітей

Існує проблема – немовлят потрібно годувати з певною періодичністю, що робити, перебуваючи не вдома, не завжди зручно. Так, когось це ні краплі не бентежить, але все ж таки в суспільстві так робити не прийнято. Тому і зявилася ідея зробити спеціальні місця для годування. Якщо є кабінки для молитов, то чому б не бути кабінкам для матерів із немовлятами? У результаті, як показала практика, вони почали мати попит. Проблему вирішено, бізнес запущено.

Бізнес ідея №209. Казки дітям на ніч телефоном

Діти люблять казки і добре під них засинають. Особливо якщо голос того, хто розповідає, має в своєму розпорядженні. Так, з одного боку, у світі є ютуб. Включив собі тлом у дитячій, та нехай розповідає. З іншого боку, живий людський голос, хай навіть із телефонної трубки сприймається набагато краще. На цьому й ґрунтується ідея послуги. Спеціально тренована людина поставленим голосом озвучує телефоном казку, завдяки чому дитина може швидко заснути. Здається, що в цьому такого? Батьки і самі можуть упоратися. А ні, послуга почала мати попит. Мабуть, не всі батьки впевнені у своїх силах оповідача.

Бізнес ідея №210. Служба неприємних звісток

Ми вже писали про агентство, яке бере на себе завдання повідомити вашу другу половинку про розлучення. Ця ідея йде далі і пропонує послуги з повідомлення будь-яких поганих повідомлень. Сенс у цьому є і навіть немаленький, бо повідомляти сумні новини – великий стрес для людини. А тут за вас це робить спеціальна людина, яка знає, як потрібно все піднести.

Бізнес ідея №211. Кімнати люті

Чого тільки не придумали для того, щоб люди могли зняти свій стрес. І фігурку для биття у вигляді свого боса, і вази, в які можна кричати. І ось творчі уми пішли ще далі і зробили кімнати, в яких можна вихлюпнути всю свою лють. Звичайним, до речі, способом. Все, що знаходиться в цій кімнаті, можна розбити, зламати та зруйнувати. Ефективно. Ніша ще пуста, а місць, де ідея буде в новинку – багато.

Бізнес ідея №212. Виробництво захисних масок

Захисні маски використовували дуже давно, але тільки з приходом 2020 стало зрозуміло, наскільки це тепер буде затребуваною справою. Не кажучи вже про спекуляції на цінах, ідея може стати справді прибутковою. Тому що, по-перше, маски одноразові. Зрозуміло, що носять їх місяцями, але непридатними вони приходять досить швидко. По-друге, найімовірніше коронірус – не остання пандемія з якою зіткнеться все людство. По-третє, тепер носити маску – не дивно, а говорить про вашу розсудливість. Тож тренд збережеться дуже довго. По-четверте, для невеликого виробництва не знадобляться великі вкладення.

Бізнес ідея №213. Пошиття авторських захисних масок

І відразу від звичайних засобів захисту до того, у що це вилилося завдяки кмітливості та моді. Магазини стали випускати власні багаторазові маски з малюнками, зірки інстаграм стали продавати фірмові маски за купу грошей. Тому ідея робити такі маски, але не дорого і з різними малюнками, написами, в різних кольорах виглядає дуже привабливо. Ми тепер живемо у світі, де маска стала ще одним аксесуаром і дозволяє не тільки убезпечити себе, а й виділитися з натовпу. Тим більше, що креативність тут можна виявити з великим розмахом, а якщо зробити якісно та красиво, то клієнти знайдуться одразу.

Бізнес ідея №214. Човновий та вертолітний туризм

Все просто. Є власники човнів, є гелікоптерні училища та пілоти. А є люди, які б із задоволенням вирушили самі, або купили сертифікат для рідних та друзів на екскурсію по водній гладі, або ж повітряним просторам. Від вас при цьому не потрібно нічого, крім підприємливості та вміння домовлятися з людьми. Ні човнів, ні гелікоптерів. Суть ідеї полягає в тому, щоб організувати «агентство», знаходити власників, які за плату могли б катати людей на човнах та гелікоптерах, а потім організовувати екскурсії та тури.

Бізнес ідея №215. Панорамний фотограф

Нинішні технології, можливості фотоапаратів та потреби компаній у презентації себе створили окрему нішу фотографії. Йдеться про зйомку панорамних фото 360 градусів, коли зрештою виходить фото, яке можна розгортати на 360 градусів і бачити все, що відбувається навколо фотографа. Навички створення такої зйомки все більше потрібні на ринку. Ці послуги потребують компанії, яким важливо красиво показати себе перед клієнтами, фірми, які представляють будь-які місця. Що далеко ходити, приклад поряд. Агентства нерухомості постійно виставляють фотографії квартир, будинків, апартаментів та інших обєктів. Але тільки просунуті зараз починають користуватися можливостями кругової зйомки. Ринок ще зовсім не насичений і попит на ці послуги тільки зростатиме.

Бізнес ідея №216. Зйомка з дронів

Тренд, який набирає обертів та вже масово входить у наше життя. Як і з круговими фотографіями, професійна зйомка з дронів – послуга, що потрібна. Ось тільки керувати дронами та красиво знімати вміє далеко не кожен. Ваше завдання як підприємця тут навчитися постачати якісні послуги, а клієнтів знайти простіше простого. Знову ж таки, від агентств нерухомості, готелів, готелів, весільних організаторів до рекламних агенцій та приватних замовлень.

Бізнес ідея №217. Підписка на сюрпризи

Формат підписки, а не покупки так міцно увійшов у наше життя, що ми вже не помічаємо, як все переходить на рейки постійного споживання за допомогою абонентської плати. Онлайн-кінотеатри, компютерні ігри – це давно продається у форматі щомісячної підписки. А тепер тренд пішов далі. Люди почали підписуватися на продукти, є навіть передплата шкарпеток, коли клієнт за певну плату щодня отримує нові шкарпетки і не переживає, що один загубився, а інша пара порвалася. Суть цієї ідеї в тому, щоб постачати людям за підпискою коробки з сюрпризами. Це може бути цілком конкретний набір – солодощі різного формату. А може бути і «таємничий» сюрприз, коли людина отримує подарунки, не знаючи до останнього моменту, що знаходиться всередині. В Україні такої концепції майже немає, представників дуже мало. А ось у Європі та Америці вже дуже користується популярністю.

Бізнес ідея №218. Віртуальний консалтинг з дизайну інтерєрів

У світі, де один із трендів – дистанція (так, тепер це наш світ) та онлайн, професії, які раніше мали на увазі щільну взаємодію, для виживання починають підлаштовуватися. Одна з таких професій дизайн інтерєрів. Якщо раніше дизайнери проводили багато часу разом зі своїми клієнтами, обговорювали прямо на місці варіанти, які зможуть зробити їхнє житло кращим, то зараз дедалі популярнішим стає дистанційний консалтинг. Тобто, ви можете стати консультантом, не виходячи з дому. Усі обєкти розглядаються за допомогою сучасних методів дистанційного спілкування. Та й за фактом послуги такого консалтингу коштуватимуть дешевше, бо це не повноцінний дизайн-проект, а лише консультування. Решта клієнт робить сам. Так що, якщо ви розумієте в дизайні інтерєрів, є дуже хороший шанс мати власний невеликий бізнес.

Бізнес ідея №219. Голографічний театр

Сьогодні ми живемо у такому світі, про який люди лише фантастику знімали ще років пятдесят тому. Авто без водіїв, 3Д принтери, штучний інтелект. Але якщо спуститься до простих сфер, які доступні вже всім, то можна знайти багато чого цікавого серед нових технологій. І одна з них – голограми. За допомогою спеціальних пристроїв, доступних у вільному ринку, можна створювати справжні обємні голограми. А що це означає? А це означає, що у сфері розваг намічається нова ніша. Варіанти застосування таких пристроїв дуже різні - від шоу на весіллі або корпоративі до крутих рекламних компаній численних фірм. Питання тільки в тому, хто ці послуги всім потенційним клієнтам надаватиме. Чи не ви випадково?

Бізнес ідея №220. Агентство захисту персональних даних

На жаль, але світ котиться не лише у бік нових технологій, подорожей у космос та штучного інтелекту. Одним із наслідків всього цього глобального переходу в онлайн та діджитал стала несподівана для багатьох «нагота» перед кіберзлочинністю. І йдеться не тільки про великі компанії, на які стабільно раз на кілька днів відбуваються кібератаки. Прості люди, які половину життя проводять в онлайні також стають обєктом тих, хто не проти поживиться особистою інформацією, вкрасти дані, гроші з рахунків і ще багато чого. І багато в чому їх відкритість продиктована банальним незнанням. Вміння захистити себе віртуально чи хоча б діяти безпечно затримується, а ось бажання користуватися благами інфосфери рветься вперед. І це означає одне. Виникає нова ніша бізнесу – сфера захисту даних простих людей, куди входять послуги з навчання кібербезпеки. Чи можна на цьому заробляти – вирішувати вам, але ми впевнені, що клієнтів незабаром тут буде дуже багато. Достатньо лише правильно подати свої послуги.

Бізнес ідея №221. Догляд за літніми

Насправді ця сфера абсолютно не нова. Але ми не могли її не розмістити у цій добірці. Просто тому, що не нова вона для західних країн, де вже давно існують цілі мережі профільних агентств, які надають можливість медичного та приватного догляду та нагляду за людьми похилого віку в пансіонатах, диспансерах, будинках престарілих і вдома. А ось для нашої країни це з якоїсь невідомої причини в новинку. І дуже добре, що така доба закінчується. Вже зараз зявляється все більше пропозицій на наших просторах. А що найголовніше, щойно почали зявлятися пропозиції, стало видно, наскільки великий потенційний попит у цієї ніші. Почати тут нескладно, головне надавати якісні послуги, а стартувати можна з малого.

 

Найкращі бізнес ідеї на дому в 2024 році, бізнес ідеї малий бізнес, бізнес ідеї для невеликого бізнесу, бізнес ідеї великий бізнес, бізнес ідеї віддалено, перспективна бізнес-ідея як можливість пристойно заробити, бізнес ідеї бізнесу вдома, перспективні бізнес ідеї в 2024 році . Бізнес ідея України 2024 року.

Яку обрати бізнес ідею у 2024 році? Як реалізувати бізнес бізнес-ідею можна з бізнес-планом. Яку корисну та прибуткову справу варто запустити у 2024 році? Нова бізнес-ідея. Актуальна бізнес-ідея як спосіб гідного заробітку.

Бізнес ідеї Україна, Бізнес ідеї в Україні 2024, ідеї для бізнесу, інноваційні бізнес ідеї 2024 року, бізнес ідеї 2024, бізнес ідеї 2024, бізнес ідеї 2024 бізнес ідеї топ, бізнес ідеї топ 200. Бізнес-ідеї ТОП-10 ідеї з нуля, ідея для бізнесу 2024 року, інноваційні ідеї, інновації бізнес. Найприбутковіший бізнес в Україні – рейтинг. Найприбутковіший малий бізнес-бізнес в Україні рейтинг. Найкращий бізнес проект в Україні. Найкращі бізнес проекти України.

Читайте також