Як заробити на криптовалюті?

Як заробити на криптовалюті?

П'ять способів, як заробити на криптовалюті, не виходячи з дому. Як заробити на криптовалюті в 2023 році, практично нічого не роблячи з мінімальними інвестиціями

Багато хто зважується відкрити для себе привабливий, розрекламований світ криптовалют, сподіваючись заробити грошей на криптовалюті. Користувачі-початківці стикаються з безліччю пропозицій від компаній, що пропонують легкі і, на перший погляд, ефективні способи заробітку.

Заробити на криптовалюті можна різними способами – через аірдропи, конкурси, розпродажі, рекламні акції, пошук багів та багато іншого. Однак більшість більш прибуткових методів, таких як торгівля, дохід від відсотків за заощадженнями або майнінг, часто мають вищий бар'єр входу і можуть здатися складними та недоступними для новачків.

Ми зібрали ТОП-5 найпопулярніших варіантів отримання прибутку від цифрових грошей у комфортній домашній обстановці. Розкажемо, як заробити на криптовалюті 2023 року.

Заробіток на криптовалюті за допомогою майнінгу

Один із найпоширеніших і надійних способів заробити на криптовалюті – майнінг. У перекладі з англійської майнінг – це видобуток. Як це працює?

Майнери на спеціальних фермах, де встановлені видобувні потужності, що складаються від одного до десятків тисяч процесорів та відеокарт, обчислюють спецблоки, що дають право на отримання певної кількості віртуальних монет. При цьому майнери мають право вибрати монету, що видобувається.

Найперші майнери, які видобували головну валюту криптомира – біткоїн, отримували найщедрішу винагороду. Але алгоритм биткоина, вшитий у його програмний код, передбачає, що з кожним роком його видобуток ускладнюватиметься. Більше того, кількість монет обмежена: останній біткоїн має бути здобутий у 2140 році. Наразі мережа контролюється величезними майнінговими пулами, які закуповують для видобутку монети ASIC-майнери (спецтехніку, яка прийшла на зміну відеокартам).

Майнери – одинаки, які піднімали індустрію видобутку біткоїну, не витримують конкуренції та йдуть у нішеві проекти, пов'язані з іншими цифровими валютами. На них також можна заробляти.

Розглянемо докладніше усі схеми заробітку біткоїну за допомогою майнінгу.

Найпопулярніша та досить прибуткова схема отримання криптовалюти – майнінг на відеокартах.

Чим хороші відеокарти для тих, хто вирішив заробити на криптовалюті? У них досить довгий термін служби (навіть старі версії справляються зі здобиччю криптовалют), їх алгоритми легко переналаштувати, є трирічна гарантія від виробника. Це актуально, тому що сучасні версії відеокарт працюють на графічних процесорах нових поколінь без перепрошивки.

На одній відеокарті багато не намайнити, тому працюють із фермами в основному. Це конструкція, що складається з декількох відеокарт. Кількість ферм обмежується капіталом інвестора та розмірами приміщення. Головні витрати – це оренда та оплата рахунків за електрику. Також обладнання для майнер створює багато шуму. Щоправда, ця проблема найменше стосується відеокарт. Навіть ферма, зібрана з 5-7 відеокарт, за децибелами сильно поступається просунутому ASIC-майнеру.

Как заработать на криптовалюте?

ASIC (АСІК) є надійним, відносно компактним пристроєм для видобутку криптовалюти на певних алгоритмах. Проблема роботи з АСІК в тому, що це вузькоспеціальний пристрій. Якщо майнер хоче видобувати одразу кілька монет, йому доведеться купувати гаджет для кожної з них. Перепрограмувати АСІК, який працює, наприклад, з біткоіном під роботу з іншими валютами не можна. Щодо економічної ефективності, то АСІК споживає близько 3 кВт електрики та приносить своєму власнику $350 чистого прибутку на місяць.

З недоліків роботи з пристроєм виділимо дуже високий рівень шуму. Для квартири воно точно не підходить. Як варіант – окреме приміщення або майнінговий готель.

З маловитратних та малоприбуткових схем можна додати майнінг у браузері. Для нього необхідно встановити JavaScript. На жаль, у цій схемі недоліки переважають над перевагами. Головна проблема – високий ризик стати жертвою вірусної атаки, яка перетворить ваш комп'ютер на майнінговий вузол для іншого користувача.

Найпростіше і спокійніше тренуватися у видобутку монет на жорсткому диску. Потрібне спеціальне програмне забезпечення та великий обсяг самого вінчестера від 3 терабайт.

Мінуси – обмежена кількість монет для майнінгу та низька прибутковість.

Хмарний варіант майнінгу

Майнінг можна займатися і на хмарних серверах. Для цього і потрібно орендувати певний обсяг обчислювальних потужностей у віддаленому data-центрі. Деякі послуги пропонують ще й АСІК у лізинг з викупом після закінчення дії орендного договору.

Переваги хмарного майнінгу є очевидними. Це і відсутність шуму в квартирі, економія на обладнанні та часі. За фермами треба стежити цілодобово.

На жаль, величезним недоліком такого способу видобутку криптовалют є високі ризики. У хмарному сервісі дуже багато скамерів, які підривають репутацію всього ринку і нівелюють переваги досить симпатичної схеми.

Як заробити на трейдингу криптовалютами

Другий спосіб заробітку на криптовалютах у домашніх умовах – це торгівля на біржі та робота з ігровими платформами та партнерами.

Трейдинг - це постійна та копітка робота на біржі: перегляд аналітики, моніторинг ринку, робота над упорядкуванням диверсифікованого інвестиційного портфеля. І звичайно, вкладення, на тривалий чи короткочасний термін — все залежить від вашого капіталу та терпимості до ризиків.

Свій прибуток можна отримати після реєстрації на сайтах партнерських та реферальних програм. Учасники цих програм одержують винагороду за розширення клієнтської бази бірж криптовалют, обмінників та ін. Премія за клієнта становить 30-40% комісійних від транзакції чи обміну.

Припустимо, за вашим посиланням клієнт купив біткоїн та заплатив 1,5% комісійних. З цих півтора відсотків ви отримати третину як бонус.

Как заработать на криптовалюте?

Гроші за зберігання (стейкінг)

Спосіб третій - це стейкінг, альтернативна модель видобутку монет, в яку вшитий особливий алгоритм. Офіційно називається абревіатурою PoS (Proof of Stake). Нові блоки в цій моделі створюються, виходячи із віку монет (час використання для стейкінгу) та алгоритму випадкового вибору. Користувачі стейкінгових мереж називаються форджерами або в перекладі російською – «ковалями».

Учаснику стейкінгової програми достатньо завести гаманець, поповнити його монетами та тримати комп'ютер включеним до мережі. Гаманець у стейкінгу стає одним із вузлів ланцюга, що підтримують мережу та перевіряють транзакції. За це нараховується винагорода у відсотках суми вкладу. Чим більша сума, тим вища премія. Остаточний прибуток залежить від того, як довго знаходяться гроші в гаманці.

Доповненням до стейкінгу можна назвати майстерноду, вигадану зовсім недавно.

Как заработать на криптовалюте?

Майстернода - це основні вузли мережі, з особливими повноваженнями. При створенні нового блоку власники майстерень отримують нагороду. Запускається майстерноду за стекінговою схемою. Купуються монети, виводяться на гарячий чи холодний гаманець. Потім завантажується і встановлюється спеціальний софт, що забезпечує роботу головного вузла на комп'ютері власника або на віддаленому сервері. За великим рахунком, запуск майстерноди – це інвестиція в одну з монет. Проблема в тому, що ця монета може як зрости в ціні, так і впасти.

Заробіток на криптовалюті у 2023 році з нуля

Заробити на криптовалюті з нуля можна, беручи участь у програмах: Airdrop та Bounty. Ці два терміни часто плутають, хоча вони абсолютно різні, але це відбувається через специфіку криптовалютного ринку.

У процесі Airdrop безкоштовно лунають цифрові жетони. Щоб їх отримати, треба виконати досить нескладне завдання та написати про це пост у популярних соцмережах.

Как заработать на криптовалюте?

Щоб заробити на криптовалюті в будь-якому аірдропі знадобляться: електронна пошта, акаунти в соцмережах (Facebook, Instagram, Twitter, Telegram), причому в кожному з цих акаунтів має бути не менше 100 фоловерів. Вік сторінки не менше 3 місяців, а тематика – криптовалюти та фінанси. Багато організаторів аірдропів перевіряють сторінки учасників на наявність роботів і накрутки. Ще один обов'язковий момент — облікові записи на профільних форумах по криптовалюті та криптовалютний гаманець для отримання відповідної винагороди.

Bounty у перекладі означає «нагорода», «подарунок» та «заохочення». Ця нагорода виділяється різними компаніями ICO для просування свого продукту в соцмережах.

Під час Bounty-кампанії треба перекласти статтю або опрацювати дизайн сайту. Тут простими навичками не обійдешся, і такі кампанії під силу кваліфікованим фахівцям. Натомість і гонорар за участь у розкручуванні тієї чи іншої цифрової монети у Bounty набагато більше, ніж у Airdrop. Але й виплати також розтягнуті у часі.

Після роздачі токенів у Bounty та Airdrop-кампаніях часто виникає питання, а що робити з цими монетами, щоб отримати нормальний прибуток.

Є кілька варіантів роботи із отриманою цифровою валютою. Наприклад, можна залишити монети в себе і не виходити із проекту, сподіваючись, що стартап злетить.

Якщо довіри до проекту немає чи хочеться зафіксувати прибуток, треба дочекатися моменту виходу монети на біржі та продати її на піковій ціні.

А можна просто накопичити токени з різних проектів та обміняти їх на більш вагомі криптовалюти.

Як найчастіше заробляють на криптовалюті?

Жодна тема заробітку на криптвалюті не обходиться без інвестицій у ICO, DAO, STO. Останніми роками приватні інвестори випробували всі ці формати. Про що ж? Про стартапи, які в обмін на інвестиції видавали монети проекту і були впевнені, що вони вистрілять і стануть такими ж популярними як ТОП-5 монет цифрового світу. Якщо говорити про ICO, то тут історій провалів та відвертого шахрайства було набагато більше, ніж простих та зрозумілих історій успіху.

Как заработать на криптовалюте?

Набагато цікавішими та безпечнішими є інвестиції за допомогою Initial Exchange Offering (IEO), що перекладається як первинне біржове розміщення. Цей спосіб краудфандингу відрізняється строгістю прив'язки стартапу до певної біржі. Біржова адміністрація ретельно вивчає проект перед внесенням у лістинг і укладає передконтракт із розробниками стартапу. У цьому передконтракті відрегульовано всі основні положення.

Як наслідок, потенційним інвесторам, які бажають заробити на криптовалюті, наперед відомі: ціна цифрового токена, максимальний обсяг емісії та деталі розподілу капіталу серед учасників стартапу.


Криптовалюта як заробити. Заробіток на криптовалюті без інвестицій. Способи заробити на криптовалюті онлайн Як отримати гроші за криптовалюту? Як розпочати роботу з криптовалютою? Як заробляти на криптовалюті. На чому можна заробити гроші криптовалюти. Як заробити грошей на криптовалюті? Як можна заробити на криптовалюті: MEMAG, Fight Out, Dash 2 Trade, IMPT, TamaDoge, Battle Infinity, Calvaria, Інвестиції DeFi, Lucky Block, Binance P2P, Binance Earn. Заробити за допомогою Binance Earn: Депозити із гнучкою ставкою. Депозити із фіксованою ставкою. Промо акції. Фіксований стейкінг. Launchpool. Бівалютні інвестиції. Binance Liquid Swap. BNB Vault.

Читайте також