Alebor Group інвестує $40 млн у зерновий термінал у Чернівецькій області

Alebor Group інвестує $40 млн у зерновий термінал у Чернівецькій області

Група компаній має намір побудувати на території Глибоцької громади термінал для перевантаження української сільгосппродукції на вузьку залізничну колію та подальшого відправлення до румунського ...

Голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк розповів, що об'єкт буде оснащений силосами ємністю до 200 тис. тон зерна та продуктивністю перевалки 3 млн тон/рік.

Він повідомив, що перша черга проекту вартістю $20 млн, яка буде завершена у січні 2023 року, дозволить зберігати до 60 тис. тон сільгоспкультур та щорічно перевалювати до Румунії до 1,2 млн тон зерна.

Григорій Ванзуряк уточнив, що у довгостроковій перспективі проект "Вадул-Сіретський термінал" пропонує логістичний маршрут до порту Констанци як альтернативу портам України.

Раніше Alebor Group заявила про купівлю земельної ділянки для будівництва терміналу з перевалки сільгоспкультур.

Alebor Group створена у 2014 році. Її фундатором є підприємець Олексій Кустов.

До складу групи, крім Вороновського ХПП, входить Христинівське ХПП (Черкаська обл.) та ХПП "Чесне" (Одеська обл.), а також автотранспортні компанії "Болеко" (Черкаська обл.), "Автоєра" (Одеська обл.) та торговельне підрозділ. Загальний автопарк компаній налічує 210 зерновозів.

До початку повномасштабного російського вторгнення в Україну група компаній мала потужності з експорту 1,2 млн. тон зернових та олійних культур на рік. Загальна потужність трьох елеваторів складає 315 тис. тон одноразового зберігання.

Читайте також