BZK Grain Alliance AB купила елеватор у Словаччині

BZK Grain Alliance AB купила елеватор у Словаччині

Це старий елеватор, побудований ще за часів Чехословаччини і який потребує відновлення

За словами комерційного директора BZK Grain Alliance AB («Баришевська зернова компанія») Таїра Мусаєва, компанія не розглядала таку інвестицію до війни.

Таїр Мусаєв розповів, що компанія отримала безліч пропозицій. Але це були майданчики з двома шляхами та без активів. Так, коли запропонували об'єкт, який вже 3-4 роки використовувався як перевалочні потужності для різних матеріалів, але тільки не зерна, наступного дня було здійснено передоплату.

Комерційний директор BZK Grain Alliance AB додав, що завдяки фахівцям компанії вже сьогодні елеватор приймає перше зерно. Наразі здійснюється сертифікація лабораторії та фітосанітарного стану самого об'єкта. Таїр Мусаєв сподівається, що після того, як будуть налаштовані всі процеси, компанія зможе не лише возити до Європи своє зерно, а й допомагатиме колегам з українського ринку.

За його словами, зараз ЄС має величезний попит на елеваторні активи з боку українських підприємців. На продаж виставляються ті об'єкти, які до війни були нікому не потрібні. Що стосується ціни, то на елеватори, яким по 10-15 років, вона стартує від €130 до €250 євро за тону на зберігання.

Читайте також