Данський фонд Seier Capital профінансував два українські стартапи

Данський фонд Seier Capital профінансував два українські стартапи

Фонд датського мультимільйонера Ларса Крістенсена видав два гранти українським стартапам Bank of Memories та DjookyX

Як стало відомо виданню Forbes, сімейний офіс Seier Capital співзасновника датського інвестбанку Saxo Bank Ларса Крістенсена видав два гранти українським стартапам Bank of Memories та DjookyX.

У Seier Capital точний розмір грантів не розкрили, але він може коливатися в діапазоні 5 тис.- $50 тис.

Обидві угоди фіналізували у січні 2023-го, проте відомо про них стало лише зараз.

Як наголосили у фонді, незважаючи на військові дії, пошук нових проектів продовжується. Стартапи в екосистемі Concordium згодом матимуть змогу отримати ангельські інвестиції від Ларса Крістенсена у розмірі €100 тис.

З урахуванням свіжого фінансування Seier Capital надав близько десяти грантів українським та міжнародним блокчейн-стартапам за грантовою програмою на €10 млн. Вона передбачає, що проєкт отримає кошти та інтегрується з блокчейном Concordium.

Про стартап Bank of Memories відомо, то 2019-го його заснували Ірина Савицька, Андрій Меланчик та Андрій Зубко. На балансі стартапу вже $300 тис. інвестицій. Компанія розробляє платформу, що зберігає фотографії, відео та документи. Це аналог хмарного сховища від гігантів типу Google або Amazon, проте Bank of Memories зберігає їх децентралізовано та за допомогою NFT.

Читайте також