Денис Довгополий анонсував фонд для українських стартапів обсягом $1,5-2 млн.

Денис Довгополий анонсував фонд для українських стартапів обсягом $1,5-2 млн.

Фонд даватиме гранти у розмірі $50 тис.

Фонд поки що не має назви. Його партнерами є Денис Довгополий, Іван Петренко та інші. Рада директорів фонду поки що перебуває у процесі формування. Фонд сформовано на базі Центру підприємництва УКУ, його операційна команда звідти ж.

Як зазначив Денис Довгополий, розмір фонду сягатиме $1,5-2 млн, а потенційно може дорости і до $10 млн.

За його словами, ідея фонду зародилася з того факту, що на IT-ринку зараз є певна кількість грошей, які компанії та люди не можуть передати на потреби армії чи гуманітарних фондів, але шукають можливості їх витратити з користю для України.

Передбачається, що грантові $50 тис. на старті отримають шість команд, а у перспективі гранти отримають ще 20-30 стартапів.

Фонду насамперед цікаві команди, в яких не менше 70% співробітників залишилося в Україні. При тому, що стартап може бути інкорпорований будь-де, але гроші гранту мають піти на зарплати українським фахівцям. На старті фонду це – базова вимога.

Крім цього, стартап повинен мати продукт, що вже продається, і відповідно, виручку з цих продажів. Витрати таких стартапів мають становити від $10 тис. до $25 тис. на місяць, тобто грантових грошей має вистачити щонайменше на 2 місяці. Плюсом буде, якщо команда вже піднімала інвестиції, або мала інвестора, готового зайти у стартап разом із грантом.

Читайте також