Доньки екс-міністра екології Злочевського придбали приміщення НДІ Вектор на Куренівці за 46 млн грн

Доньки екс-міністра екології Злочевського придбали приміщення НДІ Вектор на Куренівці за 46 млн грн

ТОВ "Кластер 1" перемогло в аукціоні з приватизації київського АТ "Науково-дослідний інститут прогресивних наукових та технічних досліджень "Вектор"

Фонд держмайна 17 липня провів аукціон із приватизації державного пакета акцій, що становить 100% статутного капіталу АТ "Науково-дослідний інститут прогресивних наукових та технічних досліджень "Вектор".

За стартової ціни 10 млн грн. переможець торгів запропонував за лот 46 млн грн. Усього за лот змагалися три учасники.

НДІ "Вектор" розташований у Подільському районі на вул. Рилєєва, 10-а.

ТОВ "Кластер 1", що займається наданням в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна, належить ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ". Його кінцевими бенефіціарами виступають Ганна та Карина Злочевські, дочки екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

НДІ "Вектор" спеціалізується на виробництві електродвигунів, генераторів та трансформаторів. У першому кварталі 2024 року підприємство отримало 327 тис. грн. доходу, причому 0 грн. за основним видом діяльності.

Підприємство має адміністративне та виробничі приміщення загальною площею 1537 кв. м. Також на балансі НДІ "Вектор" є об'єкт, що знаходиться на тимчасово окупованій території. Це база відпочинку "Теремок" у смт Кирилівка Мелітопольського району Запорізької області.

Читайте також