Французька NJJ Capital крім lifecell має намір купити провайдера Датагруп-Воля

Французька NJJ Capital крім lifecell має намір купити провайдера Датагруп-Воля

Компанія французького мільярдера Ксав'є Ньєля подала відповідну заяву до АМКУ

Як повідомили в АМКУ, заява уповноважених представників компанії NJJ Capital (Париж, Франція) та компанії Datagroup Holding Limited (Нікосія, Кіпр) про надання дозволу компанії NJJ Capital на опосередковане придбання акцій компанії Datagroup Holding Limited, що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії надійшло до комітету ще 29 грудня.

"Ймовірна сума угоди може становити 120-140 млн доларів, каже засновник Lanet Віктор Мазур. Ще два співрозмовники Forbes на інвестиційному ринку, обізнані з ходом угоди, оцінюють її у 120 млн доларів", - пише видання.

Проте заява не відповідала встановленим комітетом вимогам та після доопрацювання знову надійшла до комітету 23 січня 2024 року.

"Датагруп-Volia" є одним із лідерів телекомунікаційної галузі України. У червні 2021 року "Датагруп" завершила придбання групи компаній Volia. Компанія також активно розвиває напрямок хмарних сервісів – дата-центр Volia надає у користування хмарні та фізичні сервери, пропонує розміщення, colocation серверів клієнтів, хмарну інфраструктуру IaaS та великий перелік супутніх сервісів.

Раніше компанія Turkcell підписала договір про передачу 100% часток, а також усіх прав та боргів ТОВ "Лайфселл", ТОВ "Глобал Білгі" та ТОВ "Укртауер" французькій інвестиційній компанії NJJ Capital.

Читайте також