Turkcell продає українську lifecell французькій NJJ Capital

Turkcell продає українську lifecell французькій NJJ Capital

Ні причина, ні вартість угоди не розголошуються

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell повідомила про продаж мобільного оператора lifecell (ТОВ «Лайфселл»), мережі кол-центрів (ТОВ «Глобал Білги») та оператора вишок мобільного зв'язку (ТОВ «Укртауер») французької NJJ Capital.

Як зазначається у повідомленні, передача активів ще не завершилася. Інформація про угоду «буде доведена до відома громадськості в повному обсязі та своєчасно».

Номінальна вартість проданих акцій становить 12,7 млрд грн ($333,4 млн) для lifecell, 47,2 млн грн – для ТОВ «Глобал Білги» та 1,96 млрд грн – для ТОВ «Укртауер».

Французька інвестиційна компанія NJJ Capital належить мільярдеру Ксав'є Ньєлю, засновнику та мажоритарному акціонеру третього за величиною мобільного оператора Франції Iliad (працює під брендом Free). Також Ньєль є співвласником газети Le Monde, власником найбільшого телеком-провайдера Монако Monaco Telecom, швейцарського телеком-провайдера Salt Mobile та ірландської телеком-компанії Eir.

Turkcell, якій належать 100% оператора lifecell, продала українські активи лише через кілька місяців після того, як у Turkcell змінився голова – у жовтні 2023 року компанію очолив Алі Таха Коч.

Читайте також