InSoft.Partners інвестувала в українську нішеву компанію Noltic

InSoft.Partners інвестувала в українську нішеву компанію Noltic

Це вже шоста інвестиція холдингу під час війни

Засновник InSoft.Partners Віталій Горовий підтвердив нову угоду холдингу з ІТ-компанією Noltic.

Як розповів Віталій Горовий, угода була укладена у червні 2022 року. InSoft.Partners отримав міноритарну частку до 30%.

Вартість частки InSoft.Partners у Noltic не розкривається. Однак це не найдорожча компанія у портфелі, як стверджує Горовий.

«З Ігорем та Владиславом (засновники Noltic) ми знайомі вже десь сім років, ще з часів Core Value. Хлопці збудували дуже цікаву нішеву компанію. А ми з того часу багато інвестували у розвиток власної екосистеми, накопичення знань та навичок з лідогенерації, трансформації сервісного типу бізнесу. Зараз, сподіваюся, зуміємо поєднати весь накопичений досвід, щоб здобути 1+1>2. Тим більше, що позитивні результати екосистемного підходу ми вже бачимо в інших компаніях», — зазначає Віталій Горовий.

Крім цього, Віталій Горовий повідомив про екзит із придбаної під час війни веб-студії Artjoker. Засновник Роман Катеринчик купив назад частку InSoft.Partners.

Noltic був заснований наприкінці 2017 року Ігорем та Владиславом Петровичами та займається кастомізацією та програмуванням під Salesforce.

Компанія має центри розробки у Львові, Полтаві та Варшаві. За останні п'ять років виручка української юрособи Noltic збільшилася майже у шість разів – до 112 млн грн у 2022-му, як свідчать дані YouControl.

InSoft.Partners створювався в 2016 році як інвестиційний фонд, потім став інвестиційною керуючою компанією. З березня 2023 року InSoft.Partners змінив бізнес-модель та трансформувався у Software Development Holding.

З урахуванням останніх змін, загальна кількість співробітників екосистеми InSoft.Partners налічує близько 600 осіб, загальна капіталізація, згідно з песимістичною оцінкою холдингу - близько $40 млн. Поточна екосистема InSoft.Partners включає п'ять компаній: Inoxoft, Linkup Studio, Indeema Software, Forbytes, Noltic.

Читайте також