Інвестиції у виробництво БПЛА співзасновника monobank Володимира Яценка зросли до $8 млн

Інвестиції у виробництво БПЛА співзасновника monobank Володимира Яценка зросли до $8 млн

У найближчій перспективі планується вдвічі збільшити виробництво БПЛА та розпочати виробництво аналога DJI Mavic

Влітку минулого року співзасновник monobank Володимир Яценко запустив виробництво українських дронів «Довбуш Т10» як альтернативний та більш дешевий аналог.

Була поставлена мета створити дешевий БПЛА, пристосований до вирішення бойових завдань, у тому числі у подоланні ППО ворога.

На сьогоднішній день виробникам «Довбуш Т10» вдалося досягти вартості БПЛА у розмірі 500 тис. грн. Володимир Яценко вважає, що безпілотник не може коштувати понад $15 тис. – інакше це спекуляція на війні.

Як розповів Володимир Яценко виданню AIN.UА, «Довбуш» є БПЛА середнього класу оперативно-тактичного рівня з можливістю працювати як коригувальник артилерії на дальність до 35 км, зокрема, з використанням інерційної системи навігації, якщо відсутня сигнал GPS, або ударний сигнал корисним навантаженням до 12 кг боєприпасів.

При цьому багато комплектуючих для «Довбуш» власного виробництва.

Володимир Яценко не розкрив дані про масштаби виробництва, зазначивши лише, що йдеться про промислові обсяги. Усі ці апарати передаються безкоштовно ЗСУ, але вже з'явився запит на купівлю цих БПЛА від Міноборони.

У планах творців «Довбуш» збільшити потужність виробництва вдвічі, а також розпочати виробництво аналога DJI Mavic, але з використанням РЕБ (радіоелектронної боротьби) захищеного каналу управління.

Читайте також