Італійський виробник цементу Buzzi продає бізнес в Україні та частину Східної Європи

Італійський виробник цементу Buzzi продає бізнес в Україні та частину Східної Європи

Загальна вартість угоди становитиме €100 млн

Італійський виробник цементу Buzzi через свою дочірню компанію Dyckerhoff GmbH продасть частину свого бізнесу у Східній Європі, зокрема в Україні ірландської компанії CRH Plc, найбільшому виробнику будівельних матеріалів у світі.

Зазначається, що угода включає бізнес в Україні та активи з виробництва товарного бетону у Словаччині. Її завершення в Україні залежить від отримання необхідних дозволів регулюючих органів та очікується у 2024 році.

Buzzi Unicem SpA володіє підприємствами з виробництва цементу, бетону, піску, щебеню та ін. Основним видом діяльності групи є випуск цементу, який виробляється на власних підприємствах у Німеччині, США, Люксембурзі, Чехії, Польщі, росії та Україні.

Український підрозділ Buzzi — ПрАТ Дікергофф Цемент Україна — має філії, створені на базі заводів Волинь-цемент (Здолбунів Рівненської області) та Південцемент (смт Ольшанське Миколаївської області). Група також працює у секторі товарного бетону у Києві, Одесі та Миколаєві.

Словенські активи Buzzi включають шість заводів товарного бетону.

У березні 2023 року Національне агентство із запобігання корупції внесло Buzzi Unicem до переліку міжнародних спонсорів війни. У росії Buzzi володіє рядом компаній входить до п'ятірки лідерів цементної промисловості.

Ірландська CRH є на українському ринку з 1999 року, коли вона придбала Кам'янець-Подільський цементний завод у Хмельницькій області. Наразі компанія також володіє Одеським цементним заводом та Миколаївцементом (Львівська область).

Читайте також