Кіпрський суд за позовом Gramercy заарештував активи Олега Бахматюка на $79,4 млн

Кіпрський суд за позовом Gramercy заарештував активи Олега Бахматюка на $79,4 млн

Американський інвестиційний фонд домігся всесвітнього заморожування активів українського аграрного магната

Окружний суд Нікосії на Кіпрі ухвалив рішення про всесвітнє заморожування активів українського аграрного магната Олега Бахматюка, власника агрохолдингів Ukrlandfarming та «Авангард», на суму $79,4 млн.

Крім цього суд зобов'язав Бахматюка розкрити дані про своє майно та афілійовані з ним компанії.

Як повідомляє видання Bloomberg, Олег Бахматюк раніше подавав клопотання про закриття справи, що стало першим публічним визнанням процесу бізнесменом. Проте клопотання було відхилено судом.

Як зазначала сторона Бахматюка, Gramercy намагався використати тактику стерв'ятників, переслідуючи компанію, яка була розорена війною, зазначивши, що фонд намагався випередити інших забезпечених та незабезпечених кредиторів.

Минулого тижня Бахматюк подав апеляцію до Апеляційного суду десятого округу США, стверджуючи, що справа є необґрунтованою.

Американський інвестиційний фонд Gramercy, який 7 грудня 2021 року подав скарги до федерального суду США та суду Кіпру на українського бізнесмена Олега Бахматюка та інвестбанкіра американського походження Ніколаса Піаццу, звинувачував їх у виведенні з агрокомпанії UkrLandFarming близько $1 млрд з метою неповернення боргу.

Загальна сума боргових зобов'язань UkrLandFarming та іншої компанії Бахматюка «Авангард» склала понад $1,65 млрд, з яких близько $1,25 млрд – борг перед міжнародними кредиторами, решта – перед українським Ощадбанком та «дочкою» російського Ощадбанку в Україні.

Олег Бахматюк ігнорував судовий процес. Тоді 21 червня Gramercy опублікував оголошення в одній із найбільших австрійських газет Kronen Zeitung про те, що фонд подав скаргу до федерального суду США на Бахматюка. Публікація такого оголошення у ЗМІ прирівнюється до вручення повістки Бахматюку.

Читайте також