Компанія "Френдлі Віндтехнолоджі" запустила першу вітрову електростанцію на Закарпатті

Компанія "Френдлі Віндтехнолоджі" запустила першу вітрову електростанцію на Закарпатті

Завершено монтаж першої вітротурбіни вітропарку «Островський», розташованого на території Нижньоворітської громади на кордоні Львівської та Закарпатської областей.

Цей вітроенергетичний проєкт впроваджує компанія «УК «Вітряні парки України», яка є одним з лідерів вітроенергетики України з понад 10-ти річним досвідом роботи в національному секторі відновлюваної енергетики.

Вітротурбіна з одиничною встановленою потужністю 4.8 МВт має висоту башти 120 м і діаметр ротора – 152 м. За таких технічних характеристик, цю вітротурбіну можна назвати «вітротурбіною середнього розміру», порівняно з іншими вітротурбінами, що працюють сьогодні в Україні.

Встановлення першої вітротурбіни – важливий етап у реалізації будь-якого вітроенергетичного проєкту. Наступним кроком є підключення до електричної мережі, і генерація електроенергії для споживачів.

Компанія "Френдлі Віндтехнолоджі" запустила першу вітрову електростанцію на Закарпатті

Загальна встановлена потужність запланованої ВЕС становитиме 80 МВт. Обсягу електроенергії, який буде вироблятися вітровим парком, достатньо для щорічного забезпечення екологічно чистою електроенергією майже 50 тисяч домогосподарств.

Станом на сьогодні 175 тисяч кВт-год електроенергії вже було згенеровано першою вітроенергетичною установкою на Закарпатті. Вітротурбіна працює зараз з обмеженням потужності на 2 МВт. Відповідно до технічного регламенту ВЕУ проходить контроль та перевірку коректності роботи обладнання, а також перше технічне обслуговування (ТО).

Очікується, що впродовж наступних декількох днів, вітроенергетична установка вийде на свою номінальну встановлену потужність  4,8 МВт і буде генерувати електроенергію для споживачів без обмежень.

Читайте також