KUKE вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні на $45 млн

KUKE вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні на $45 млн

В Україні вперше застрахували польські інвестиції. Польська Корпорація страхування експортних кредитів (KUKE) вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні за $45 млн.

Заступниця генерального директора KUKE Катаржина Ковальська зазначила, що ця операція є першим випадком страхування польських інвестицій в Україні з початку повномасштабної війни. Це також перша в історії перестрахувальна операція, укладена з багатосторонньою фінансовою інституцією.

Водночас ця співпраця є першою між KUKE та агенцією з гарантування інвестицій Групи Світового банку MIGA після підписання меморандуму про взаєморозуміння на Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні за участі Міністерства економіки України.

"Ця угода є важливим сигналом для потенційних інвесторів, що вкладати в українську економіку можна і потрібно вже зараз. Адже ми маємо як інструменти підтримки інвесторів, так і розгалужену інфраструктуру страхування від воєнних ризиків", – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Наступним кроком буде комплексна загальнодержавна система страхування від воєнних ризиків, яка допоможе отримати доступне страхування не тільки для приватного сектору, а й для населення.

Читайте також