На паризькій конференції вирішили виділити €1 млрд допомоги Україні

На паризькій конференції вирішили виділити €1 млрд допомоги Україні

На Міжнародній конференції на підтримку України було оголошено про фінансову допомогу, яка допоможе українцям пережити зиму на тлі зруйнованої росіянами інфраструктури

Про це повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колона. За її словами, €415 млн буде виділено на енергетичний сектор України, €25 млн – на водопостачання, €38 млн – на продовольство, €17 млн – на охорону здоров'я та €22 млн – на транспорт.

Решту коштів ще не розподілено, додала глава Міністерства закордонних справ Франції. Усього надати фінансову допомогу пообіцяли 46 країн та 24 міжнародні організації, які брали участь у конференції.

Міжнародна донорська конференція відбулася сьогодні у Парижі. У ній взяли участь понад 45 країн та 20 міжнародних організацій.

Мета конференції полягала у підтримці України на тлі постійних російських атак щодо критичної інфраструктури. Зокрема, йшлося про допомогу Україні у задоволенні її потреби у воді, електроенергії, їжі, охороні здоров'я та транспорті протягом наступних місяців до кінця березня.

За словами французьких організаторів, акція допомоги також надішле Кремлю сигнал про те, що міжнародне співтовариство підтримує Україну проти повітряних бомбардувань росії, які спустошили українську енергосистему та іншу ключову інфраструктуру.

Читайте також