Новий фонд Horizon Capital залучає $80 млн від IFC та ЄБРР

Новий фонд Horizon Capital залучає $80 млн від IFC та ЄБРР

Це будуть перші інвестиції IFC в Україну з початку повномасштабної війни

Повідомляється, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) із групи Світового банку вкладе $30 млн у капітал нового фонду під управлінням Horizon Capital – Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), а Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вкладе до цього фонду ще $50 млн.

Згідно з інформацією на сайті IFC, проект схвалений, і відповідні документи очікують на підписання. Для корпорації це будуть перші інвестиції в Україну після лютого 2022 року.

Зазначається, що цільовий розмір нового фонду становить $250 млн. Фонд буде сфокусований на технологічних та експортно-орієнтованих компаніях, що швидко ростуть, із середньою капіталізацією, що працюють в Україні та Молдові і конкурентоспроможних на глобальному ринку.

Фонд планує інвестувати $10-30 млн. для придбання міноритарних пакетів акцій 10-15 компаній із середньою капіталізацією та вартістю $50-150 млн.

Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що це знакова подія – незважаючи на війну IFC ухвалила рішення виділити гроші для інвестицій в Україну. Вона вважає, що це є позитивним сигналом для інших потенційних інвесторів в українську економіку.

У Мінекономіки повідомили, що до фонду HCGF IV планують також увійти німецька корпорація з інвестицій та розвитку (DEG), Швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються (SIFEM), Голландська фінансова компанія для країн, що розвиваються (FMO), Western NIS Enterprise Fund, Фонд Рокфеллера та інші.

Horizon Capital – велика інвестиційна компанія, що управляє п'ятьма фондами прямих інвестицій, орієнтованих на проекти в Україні та Молдові.

Читайте також