Рейтинг Forbes 2022: найбагатші українці втрачають позиції через війну

Рейтинг Forbes 2022: найбагатші українці втрачають позиції через війну

Американський Forbes оновив глобальний перелік світових мільярдерів. Найбагатші українці втрачають мільярди доларів із війни Росії в Україні

Американський журнал Forbes оновив світовий рейтинг мільярдерів планети. Статки найбагатшого українця, олігарха Ріната Ахметова — Forbes оцінив у $4,2 млрд. Порівняно з 2021 роком його статки зменшилися на $3,4 млрд. А якщо порівнювати з показником лютого 2022 року, статки Ахметова впали на $9,5 млрд!

Статки Віктора Пінчука скоротилися з $2,6 млрд до $1,9 млрд у 2022 році. З цієї суми $900 млн припадає на нерухомість за кордоном, і близько $500 млн – на готівку та інші ліквідні активи.

Вартість активів Костянтина Жеваго впала на $0,8 млрд, до $1,3 млрд, насамперед через зниження вартості акцій компанії Ferrexpo на біржі. Його 50% пакет акцій Ferrexpo, згідно з поточними котируваннями Лондонської біржі, оцінюється в $578 млн. Майже таку ж суму Костянтин Жеваго зберігає у валюті.

Рейтинг Forbes 2022: самые богатые украинцы теряют позиции из-за войны

У списку мільярдерів поки що залишаються Вадим Новинський ($1,3 млрд), Влад Яценко ($1,1 млрд), Геннадій Боголюбов ($1,1 млрд) та Ігор Коломойський ($1 млрд).

Водночас, Олександр та Галина Гереги, разом із Петром Порошенком втратили статус мільярдерів з початку війни.

Співзасновники Grammarly Олексій Шевченко та Максим Литвин у рейтингу Forbes вказані як громадяни Канади. Їхній стан американський Forbes оцінив без змін - у $4 млрд у кожного.

Активи українських бізнесменів, які перебувають на підконтрольних Україні територіях, Forbes оцінював із дисконтом у 60-80%, а на непідконтрольних територіях - у 0-10% від їхньої довоєнної вартості.

Рейтинг Forbes 2022 - ТОП-100 найбагатші люди в Україні

Читайте також