Луцький бізнесмен і співзасновник мережі магазинів напівфабрикатів "Галя Балувана" Володимир Матвійчук поділився планами про створення мережі фастфуду, яка матиме в кілька разів більше закладів, ніж будь-хто з конкурентів. Він має намір створити мережу фастфуду GABAR із 2000 закладів.
Для порівняння, станом на 2023 рік найбільшою мережею ресторанів в Україні були "Львівські круасани" зі 153 точками, серед менших закладів – WOG Cafe із 342 точками на АЗС.
Перший заклад харчування Матвійчука під назвою GABAR відкрився у Луцьку, до кінця року він хоче відкрити у цьому місті ще п'ять закладів.
В інших містах він продаватиме франшизу. Вже є партнери в Одесі, Тернополі, Рівному, Києві.
Володимир Матвійчук зазначив, що хоче побудувати національну всеукраїнську мережу фастфуду, оскільки ця ніша є вільною, і зайти навіть у невеликі міста, куди міжнародні гравці ніколи не підуть. За задумом Матвійчука, заклади такого формату можуть працювати будь-де: на вокзалах та автовокзалах, на заправках, на автомийках, біля інститутів та коледжів, у житлових комплексах, на фудкортах ТРЦ та у фудхолах.
Бізнесмен вважає, що GABAR конкуруватиме з усіма закладами харчування, окрім елітних ресторанів: кав'ярнями, кафе, фастфудом, їдальнями, кіосками з шаурмою, піцеріями.