Створений українцями стартап Pluspoint залучив $400 000 від Pragmatech Ventures

Створений українцями стартап Pluspoint залучив $400 000 від Pragmatech Ventures

Cnартап Pluspoint, що працює на інструментом для управління онлайн-репутацією брендів, залучив $400 000 інвестицій на чолі з венчурною компанією та стартап-студією Pragmatech Ventures

Pluspoint був заснований українським серійним IT-підприємцем Сергієм Шаніним. Перша комерційна версія продукту була створена влітку 2021 року.

Основний продукт Pluspoint – це платформа, що дозволяє локальним бізнесам (від ресторанів до медичних клінік) працювати із відгуками користувачів та клієнтів у Google, Facebook та на інших онлайн платформах. А також виявляти та реагувати на негативні відгуки та утримувати клієнтів бізнесу. За допомогою платформи спрощується та автоматизується процес управління відгуками. Таким чином, Pluspoint може заощадити до 90% часу, необхідного для ручного управління відгуками, а також полегшує відстеження та моніторинг ефективності, допомагаючи виявляти тенденції та закономірності.

Після початку повномасштабної війни, Google відключив можливість створювати нові публікації й залишати відгуки на картах в Україні, фактично зробивши сервіс неробочим. Команді довелось змінити фокус компанії та прискорити вихід на нові ринки.

За 2023 рік, Pluspoint розпочав активний розвиток на ринках Іспанії, Португалії та Бразилії та вже має більше сотні клієнтів в цих країнах.

70% залучених інвестицій команда Pluspoint планує спрямувати на розширення географії продажів, а решту 30% – на розвиток продукту. Також в планах команди розширення доступних інтеграцій із найбільш популярними месенджерами, інтерналізація продукту під нові ринки та додавання AI-функцій на базі LLM.

Штаб-квартира Pluspoint розташована у США. До складу команди входять понад 10 спеціалістів з України, Португалії, Іспанії та Бразилії.

Читайте також