У Бучі на Київщині побудують госпіталь з 3D-принтерами для друку протезів

У Бучі на Київщині побудують госпіталь з 3D-принтерами для друку протезів

У Бучі на базі КНП «Центр ментального здоров’я» до кінця 2024 року побудують госпіталь, де встановлять 3D-принтери, які друкуватимуть протези для захисників.

Нова лікарня підсилить бучанський центр, матиме окреме відділення для фізичної реабілітації пацієнтів і розширить можливості клінічних досліджень. Для його створення досвід переймають із лікарень США, зокрема медзакладу міста Бенсалем штату Пенсильванія, який спеціалізується на ортопедичному напрямі. Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Протези, які друкуватимуть на 3D-принтерах, виготовлятимуться згідно з клінічними обстеженнями та слугуватимуть так само довго, як і звичайні.

Принтерами лікарню забезпечить ГО «Ukraine Focus». Крім того, спільно з американською медичною корпорацією Northwell Health у медзакладі створять навчальний центр, де персонал зможе опанувати нові технології.

В цілому, в Україні мають побудувати чотири такі госпіталі, відповідно до угоди, що була підписана в США. Розташування інших трьох госпіталів буде визначати МОЗ України.

Читайте також