Україна отримає €225 млн від Великобританії на зміцнення ядерного потенціалу

Україна отримає €225 млн від Великобританії на зміцнення ядерного потенціалу

Кредитні гарантії повинні допомогти покласти край залежності від ядерних послуг та ядерного палива з росії

Міністр енергетики Великобританії Грант Шаппс заявив, що Національна атомна компанія «Енергоатом» отримає кредитну гарантію через британську експортно-кредитну агенцію UK Export Finance в обсязі €225 млн.

В рамках угоди Urenco зі штаб-квартирою у Великобританії надаватиме «Енергоатому» послуги зі збагачення урану, життєво важливі для ядерного палива, при цьому атомна енергетика вироблятиме більше половини електроенергії в країні.

У Британському уряді розраховують, що це зміцнить енергетичну безпеку України та допоможе покласти край залежності країни від росії, а також призведе до подальшої ізоляції країни-агресора.

Міністерство енергетичної безпеки та Net Zero зазначають, що новий кредит збільшить невійськову фінансову допомогу Великобританії Україні приблизно до £5 млрд.

«Наша підтримка України непохитна перед варварським вторгненням путіна – Великобританія продовжує підтримувати Україну, поки вона відбиває російські атаки та відновлює свою країну», – сказав Шаппс під час свого візиту до України.

Читайте також