Великобританія дасть Україні додатковий кредит на £2,26 млрд за рахунок російських активів

Великобританія дасть Україні додатковий кредит на £2,26 млрд за рахунок російських активів

Великобританії надасть Україні додаткове фінансування обсягом £2,26 млрд на закупівлю необхідного військового обладнання

Британський уряд повідомив про надання Україні кредиту у розмірі £2,26 млрд на закупівлю необхідного військового обладнання, яке буде погашено за рахунок прибутку від заморожених активів.

Великобританія таким чином робить свій внесок у кредит у розмірі $50 млрд для України, анонсований на саміті G7 у червні.

Зазначається, що кредит Великобританії у розмірі £2,26 млрд призначений для бюджетної підтримки військових витрат України, що дозволяє країні інвестувати у ключове обладнання та озброєння, зокрема протиповітряну оборону та артилерію. Він йде на додаток до існуючої військової допомоги Великобританії у розмірі £3 млрд на рік для України.

Кредит G7 на суму $50 млрд було вперше анонсовано на саміті лідерів в Італії у червні цього року. Великобританія оголосила про свій внесок у цю схему і найближчими тижнями представить внутрішнє законодавство, яке дозволить перевести кошти в Україну якнайшвидше.

Читайте також