Україна пропонує понад 500 інвестпроектів на $400 млрд

Україна пропонує понад 500 інвестпроектів на $400 млрд

Український уряд робитиме все, щоб мінімізувати ризики інвесторів через війну

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час V українсько-німецького економічного форуму у Берліні.

Глава уряду відзначив налагоджену співпрацю з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA). За його словами, MIGA має успішні кейси у країнах, де велися терористичні дії. Агентство вже виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проекту зі страхування інвестицій.

Денис Шмигаль також висловив сподівання, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC) винесе на затвердження Ради директорів Світового банку пакет фінансової допомоги для залучення інвесторів.

Прем’єр-міністр нагадав, що для сприяння інвестиціям Україна відновила приватизацію, поглиблює дерегуляцію, створює умови для швидких інвестицій. Також уряд подав зміни до закону про так звані «інвестиційні няньки», які розширюють коло потенційних інвесторів. Денис Шмигаль уточнив, що преференції щодо проектів від €20 млн тепер поширюватимуться на проекти від €12 млн. Крім того, будуть розширені сфери, в яких можна реалізовувати відповідні проекти.

Український прем'єр повідомив, що Україна сформувала широке інвестиційне меню — понад 500 інвестпроектів та можливостей у 10 галузях економіки із загальним потенціалом на суму понад $400 млрд.

Читайте також