Український додаток Obimy оцінили у $20 млн

Український додаток Obimy оцінили у $20 млн

Стартап залучив фінансування від фонду Goodwater Capital та планує закрити раунд на $4 млн у вересні

Український додаток для обміну почуттями Obimy отримав перші $50 тис. у квітні від американського фонду Goodwater Capital, який є інвестором Spotify та Facebook. Про це розповів фундатор Obimy Євген Засуцький.

За словами Євгена Засуцького, стартап мав домовленість, що компанія підніме деякі метрики до кінця літа, а потім відновить розмову про більшу частину раунду.

Після зростання аудиторії до 6,6 млн. з березня стартап вирішив повноцінно закрити раунд. Переговори щодо участі в раунді стартап веде з українськими фондами Flyer One Ventures, Horizon Capital, Digital Future та іншими.

Засновник фонду Digital Future Олексій Вітченко вважає, що Obimy вгадав потребу покоління зумерів, яка була непокрита. Він розглядає інвестиції у стартап за своїм середнім чеком $200 тис. – $400 тис.

Obimy була запущена у 2019 році архітектором Євгеном Засуцьким. Додаток Obimy дозволяє ділитися різними жестами та почуттями на відстані. Користувач натискає на аватар свого друга і відправляє йому на вибір одну з дій: обійняти, поцілувати, вкусити і т.д. Програма заробляє на підписці: п'ять запропонованих почуттів платні. Так, місячна передплата коштує $3,49, піврічна – $15,49 та $17,99 – річна.

У серпні Obimy потрапило на перше місце в рейтингу найпопулярніших програм американського App Store в розділі Lifestyle, обійшовши Tinder, Pinterest і Netflix.

Читайте також