Український фонд Hypra здійснив свою найбільшу інвестицію - $10 млн у компанію Trinetix

Український фонд Hypra здійснив свою найбільшу інвестицію - $10 млн у компанію Trinetix

Це також одна з найбільших угод на ринку сервісного бізнесу

Зараз стало відомо, що в серпні 2023 року Hypra придбав частку у Trinetix – непублічної сервісної компанії зі списку 50 найбільших в Україні IT-роботодавців за версією DOU. За $10 млн Hypra отримав міноритарну частку Trinetix, контрольний пакет залишився у засновників. Точний відсоток Перція не розкриває, і зазвичай у подібних угодах йдеться про 20–30%.

Trinetix була заснована у 2011-му українськими айтішниками та давніми друзями Андрієм Івановим та Олександром Строжеміним.

2023 року Trinetix розрослася до 850 осіб, близько з них 600 перебувають в Україні, а решта у США та Європі. Trinetix не розголошує фінансових показників.

Інвестиція Hypra у Trinetix – одна з найбільших за обсягом на українському ринку серед сервісних компаній не лише з початку повномасштабної війни, а й загалом.

Для фонду Hypra це найбільша інвестиція із початку його існування.

Олександр Строжемін розповів, що інвестиція від Hypra дозволить Trinetix диверсифікувати технічні таланти, залучити нових клієнтів та краще задовольняти потреби бізнесу. Також компанія планує потроїти розміри у наступні чотири роки. Якщо прогноз справдиться, Trinetix увійде до десятки найбільших сервісних компаній України.

За словами Ігоря Перції, нова інвестиція спрямована на залучення клієнтів на нових ринках та відкриття офісів у нових локаціях. Насамперед йдеться про Латинську Америку. "Команда вже встигла зарекомендувати себе у Штатах та ЄС".

Читайте також