Український розробник плагінів Wombats Corp отримав $250 тис. від фонду Atlassian Ventures

Український розробник плагінів Wombats Corp отримав $250 тис. від фонду Atlassian Ventures

Кошти підуть на збільшення команди та реалізацію нового проекту

Проект Wombats Corp Романа Бубякін працює над безкоштовними та платними плагінами на Atlassian Marketplace вже понад п'ять років.

«Все починалося з безкоштовного плагіна з мінімальними амбіціями, щоб просто перевірити, як усе працює», — згадує розробник.

Перший платний плагін API Tokens for Jira стартап випустив на Atlassina Marketplace три роки тому. На нього було навіть кілька пропозицій продажу, але розробник їх відхилив, адже однією з цілей було отримати досвід і фан.

Пошуком інвестицій для Wombats Corp Роман зайнявся у грудні 2021 року. Він вирішив залучати інвестиції не під продукти, а вже під ідею:

За словами Романа Бубякіна, ідея мала підходити під вимоги Atlassian Ventures: унікальність, потенційний успіх, а також сумісність з Atlassian Cloud продуктами.

Війна майже не вплинула на процес залучення інвестицій: єдина відмінність від мирного часу: питання норм американського права щодо співпраці з окупованими українськими територіями.

У результаті Atlassian Ventures надав $250 тис. на умовах convertible loan із поверненням через шість років під 3% річних (або обміном боргу на акції компанії за умови виходу на IPO).

Читайте також