Український творець голосів для Голлівуду Respeeher залучив $1 млн

Український творець голосів для Голлівуду Respeeher залучив $1 млн

AI-стартап отримав фінансування від Гері Вайнерчука, ICU та інших фондів у pre-series A раунді

Український AI-стартап Respeecher повідомив про залучення коштів від підприємця Гері Вайнерчука та фондів ffVC Poland, SID Venture Partners, Bad Ideas та ICU.

Як зазначили у стартапі, інвестиції будуть спрямовані на масштабування та подальший розвиток етичного спрямування стартапу.

Співзасновник та СEO Respeecher Олександр Сердюк заявив: «Ми розширили (і розширюємо) команду і плануємо посилити відразу кілька компонентів компанії: технологічну унікальність, наш маркетплейс голосів, комунікаційні продукти, зокрема допомогу пацієнтам із вадами голосу».

Зараз стартап працює над оновленням, яке дозволить відтворювати голос у режимі реального часу та дозволить змінювати акценти мови для різних видів комунікації та локалізації.

Respeecher був заснований у 2018 році Олександром Сердюком, Дмитром Белевцовим та Грантом Рібером. Головний офіс компанії у Києві, а команда складається з 50 осіб. Завдяки штучному інтелекту продукт стартапу дозволяє одній людині спілкуватися голосом іншої. Компанія створює синтетичні голоси для голлівудських проектів та AAA ігор. Respeecher відомий роботами для серіалів «Зоряні війни», для якого стартап відтворював голоси Дарта Вейдера та Люка Скайвокера.

Читайте також