Великобританія виділяє Україні позику на $500 млн

Великобританія виділяє Україні позику на $500 млн

Гроші будуть перераховані в рамках реалізації спільного проекту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Міжнародною асоціацією розвитку

Прес-служба Міністерства фінансів повідомила, що голова відомства Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі 23 грудня підписали угоду про кредитні кошти у розмірі $500 млн.

Зазначається, що кредитні кошти будуть надані на пільгових умовах під гарантії Великобританії: термін погашення кредиту – 18,5 років із п'ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних.

Уряд планує направити залучені кошти на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім'ям із дітьми, заробітної плати працівникам державних установ вищої освіти, а також комунальних послуг.

Сергій Марченко зазначив, що завдяки таким надійним партнерам ми маємо можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків. Він висловив подяку уряду Великобританії, а також команді Світового банку за тверду позицію підтримки України.

Протягом 2022 року уряд Великобританії надав Україні понад $1,5 млрд. для фінансування держбюджету України.

Читайте також