Віктор Пінчук узяв кредит на $85 млн у Інтерпайп

Віктор Пінчук узяв кредит на $85 млн у Інтерпайп

Надалі такий кредит можна буде конвертувати у дивіденди

Згідно з фінзвітністю «Інтерпайп» за перше півріччя 2023 року, компанія видала своєму акціонеру, Віктору Пінчуку, кредит на $85 млн під 9%. До кінця червня на рахунках компанії було $159 млн.

При цьому загальний борг компанії становить $404 млн, з яких $300 млн боргу – єврооблігації, які мають бути погашені у 2026 році.

Керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що мета кредиту Пінчука – розмістити зайву ліквідність під добрі відсотки (9% проти 8,4%, які вони платять за облігаціями).

Редактор ресурсу Share UA Potential Тарас Вінтерко, у свою чергу, пояснює, що кредит – це кошти, які повернуться до компанії з відсотками. Крім того, компанія має фінансові ковенанти з бондів, що обмежують виплату дивідендів, а для бондхолдерів це найкращий варіант, ніж дивіденди.

Ще одним позитивним моментом, на думку старшого аналітика Dragon Capital Дениса Сакви, є те, що цей кредит можна буде конвертувати в дивіденди і не потрібно повертати кредит. Причому, якщо при виплаті дивідендів потрібно одразу сплатити податок, то з кредитом це можна відтягувати. Надалі власникові зроблять взаємозалік.

Гендиректор «Інтерпайпу» Андрій Коротков заявляв раніше, що компанія перебуває у стабільній фінансовій ситуації, відновлює реалізацію інвестиційних проектів, які були зупинені з початку війни.

Читайте також