Власник знесеного будинку на Подолі в Києві збудує на його місці готель з іноземними інвестиціями

Власник знесеного будинку на Подолі в Києві збудує на його місці готель з іноземними інвестиціями

На ділянці 2,5 сотки землі планується звести чотириповерхову будівлю, яка функціонуватиме як апарт-готель

У Києві на Подолі на місці знесеного будинку власник планує збудувати апарт-готель із залученням іноземного інвестора

Як передає видання Інтерфакс-Україна, на місці демонтованого будинку першої половини ХІХ століття на вул. Ярославська, 13б у Подільському районі Київ, його власник, керуючий партнер юридичної компанії "Алєксєєв, Боярчуков та партнери" Сергій Боярчуков планує із залученням іноземного інвестора збудувати апарт-готель.

Сергій Боярчуков на своїй YouTube-сторінці повідомив, що це буде чотириповерхова будівля, яка відповідає зовнішньому вигляду Подолу та його філософії, в якій передбачено 11 апартаментів.

За словами Боярчукова, будинок на Ярославській він купив у 2007 році, будівля не внесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток, тобто вона не має статусу пам'ятки архітектури.

Сергій Боярчуков зазначив, що стан конструкцій будівлі не був придатним для подальшої експлуатації та реконструкції, що підтверджено експертизою.

Історичний будинок першої половини ХІХ століття на вул. Ярославській, 13б, у Подільському районі Києва було знесено у четвер вранці. Будівля не була внесена до списку пам'яток культурної спадщини. Як зазначив юрист та член організації "Центр розвитку міст" Дмитро Перов, ця будівля була однією з найстаріших дерев'яних будинків Києва.

Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації не погоджував виконання демонтажних робіт цього будинку.

За фактом знесення будинку було розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України. Відомості про це внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Читайте також