AI-стартап Hugging Face оцінено в $4,5 млрд після залучення фінансування від Google та Nvidia

AI-стартап Hugging Face оцінено в $4,5 млрд після залучення фінансування від Google та Nvidia

Стартап, який виробляє ПЗ для штучного інтелекту та розміщує його для інших компаній, залучив $235 млн

У раунді фінансування стартапу Hugging Face взяли участь компанії Google, Amazon.com Inc., Nvidia Corp., Intel Corp., Salesforce Inc. та інші компанії Alphabet Inc. Hugging Face вже зібрала загалом $395 млн.

Угода відображає ентузіазм інвесторів з приводу вкладення грошей у стартапи в галузі штучного інтелекту та зростаючий інтерес всього технологічного співтовариства до вільно доступного програмного забезпечення для штучного інтелекту з відкритим вихідним кодом.

Платформа Hugging Face, заснована в 2016 році, є популярним місцем для компаній та приватних осіб, де вони можуть ділитися моделями штучного інтелекту, які можуть використовувати інші, у тому числі Google, Microsoft Corp. та Meta Platforms Inc. Стартап також створює власні інструменти і моделі штучного інтелекту, такі як IDEFICS, який може генерувати текст на основі коротких письмових підказок та зображень.

Компанія планує використовувати отримані гроші частково для збільшення кількості працівників у своїй команді. Станом на кінець серпня у Hugging Face працювало 170 співробітників.

Hugging Face заявила, що на ній розміщено понад 500 тис. моделей штучного інтелекту та 250 тис. наборів даних. Стартап заробляє гроші, стягуючи плату за такі функції, як доступ до обчислювальної потужності та вищого рівня підтримки клієнтів. Hugging Face наразі має 10 тис. клієнтів.

Читайте також