Нью-йоркський Runway AI, що створює відео на основі слів, залучив $141 млн від Google і Nvidia

Нью-йоркський Runway AI, що створює відео на основі слів, залучив $141 млн від Google і Nvidia

Інвесторами раунду стали Alphabet Inc., Google, Nvidia Corp. , Salesforce Inc. та інші

Runway AI Inc., чиє програмне забезпечення штучного інтелекту може створювати коротке відео всього з кількох надрукованих слів, залучила фінансування у розмірі $141 млн від компаній Alphabet Inc., Google, Nvidia Corp., Salesforce Inc. та інших інвесторів.

Нове фінансування Runway є продовженням раунду фінансування серії C на суму $50 млн у грудні під керівництвом Felicis Ventures. Завдяки новим грошовим вливанням Runway, яка з 2018 року займається створенням фільмів та інструментів для редагування на основі штучного інтелекту, залучила близько 237 млн дол.

Цього року інвестори вклали мільярди у стартапи ШІ, особливо в компанії, які зосереджені на генеративному ШІ, який приймає вхідні дані, такі як письмові підказки, і генерує новий контент, такий як вірші чи зображення. Тим не менш, незважаючи на те, що все більше стартапів випускають чат-ботів та генератори зображень зі штучним інтелектом, відео все ще знаходиться в зародковому стані і може відкрити новий рубіж для технології штучного інтелекту.

Остання угода Runway оцінює нью-йоркський стартап $1,5 млрд. У грудні компанія була оцінена в $500 млн.

В інтерв'ю співзасновник та головний виконавчий директор Runway Кріс Валенсуела сказав, що компанія планує використати фінансування для проведення додаткових досліджень моделей штучного інтелекту для створення відео та зображень.

Новий продукт Runway - Gen-2 - система штучного інтелекту, яка може видавати коротке беззвучне відео у відповідь на написаний текст - тепер доступна онлайн через додаток для iOS і на каналі Discord.

Читайте також