Amazon інвестує $5 млрд у розширення хмарної інфраструктури Таїланду

Amazon інвестує $5 млрд у розширення хмарної інфраструктури Таїланду

Ці інвестиції Amazon Web Services (AWS), підрозділ хмарних обчислень Amazon, планує здійснити протягом наступних 15 років для зміцнення своєї інфраструктури в країні

Інвестиції включатимуть будівництво центрів обробки даних та купівлю товарів та послуг у регіональних підприємств, йдеться у заяві AWS.

Компанія також планує створити інфраструктурний центр у таїландському Бангкоку, щоб допомогти клієнтам у регіоні безпечно зберігати дані та краще обслуговувати кінцевих користувачів.

"План AWS з будівництва центрів обробки даних у Таїланді є важливою віхою, яка надасть передові послуги хмарних обчислень більшій кількості організацій і допоможе нам реалізувати наші цілі Таїланду 4.0 щодо створення цифрової економіки", - сказав заступник прем'єр-міністра Таїланду Супаттанапонг Пунмічаоу.

Хмарна платформа AWS пропонує понад 200 сервісів, включаючи сховище, робототехніку та штучний інтелект.

Минулого місяця AWS відкрила перший хмарний центр обробки даних в ОАЕ і оголосила про плани створити локальний центр в Мексиці, щоб підвищити пропускну здатність для клієнтів.

З 2020 року AWS запустила 10 периферійних хмарних майданчиків Amazon у Бангкоку. Прикордонні розташування допомагають доставляти кінцевим користувачам дані, відео та програми на більш високих швидкостях.

Читайте також