Amazon планує витратити майже $150 млрд на ЦОД у найближчі 15 років

Amazon планує витратити майже $150 млрд на ЦОД у найближчі 15 років

Збільшення витрат – це демонстрація сили, оскільки компанія прагне зберегти перевагу хмарних обчислень над Microsoft та Google

Ставка Amazon.com Inc. на центри обробки даних дасть гіганту хмарних обчислень міць, що дозволяє впоратися з очікуваним вибуховим зростанням попиту на додатки штучного інтелекту та інші цифрові послуги.

Зростання витрат є демонстрацією сили, оскільки компанія прагне зберегти свій вплив на ринку хмарних послуг, де їй належить приблизно вдвічі більше, ніж частка другого гравця Microsoft Corp. Зростання продажів Amazon Web Services минулого року сповільнилося до рекордно низького рівня, оскільки бізнес-клієнти скорочують витрати та відкладають проекти модернізації.

«Ми значно розширюємо потужності», — сказав Кевін Міллер, віце-президент AWS, який займається центрами обробки даних компанії.

Велика частина розширення центрів обробки даних Amazon спрямована на задоволення попиту, що росте, на корпоративні послуги, такі як сховище файлів і бази даних. Але ці потужності, поряд із передовими та дорогими чіпами, також забезпечать величезну обчислювальну потужність, необхідну для очікуваного буму генеративного штучного інтелекту.

Читайте також