Amazon робить свою найбільшу інвестицію в AI-стартап Anthropic у розмірі $2,75 млрд

Amazon робить свою найбільшу інвестицію в AI-стартап Anthropic у розмірі $2,75 млрд

Amazon розраховує отримати перевагу у гонці штучного інтелекту

Технічний гігант Amazon заявив, що витратить ще $2,75 млрд на підтримку Anthropic, стартапу з Сан-Франциско, який розглядається як лідер у галузі генеративного штучного інтелекту. Його базова модель та чат-бот Claude конкурують із OpenAI та ChatGPT.

У вересні компанії оголосили про початкові інвестиції у розмірі $1,25 млрд і тоді заявили, що Amazon інвестує до $4 млрд.

Amazon збереже міноритарну частку у компанії і не матиме місця у раді директорів Anthropic, заявили в компанії. За словами джерела, угоду було укладено за останньої оцінки AI-стартапу, яка склала $18,4 млрд.

За останній рік Anthropic уклала п'ять різних угод із фінансування на суму близько $7,3 млрд. Продукт компанії безпосередньо конкурує з ChatGPT OpenAI як у корпоративному, так і у споживчому світі, і він був заснований колишніми науковими керівниками та співробітниками OpenAI.

«Генераторний штучний інтелект може стати найперетворюючою технологією нашого часу, і ми вважаємо, що наша стратегічна співпраця з Anthropic ще більше покращить якість обслуговування наших клієнтів, і з нетерпінням чекаємо на те, що буде далі», — сказав Свамі Сівасубраманіан, віце-президент з даним та штучному інтелекту компанії Amazon.

Читайте також