Американський виробник напівпровідників Wolfspeed отримав $2 млрд фінансування від Apollo та інших

Американський виробник напівпровідників Wolfspeed отримав $2 млрд фінансування від Apollo та інших

Кошти будуть спрямовані на розширення виробництва напівпровідників у США

Передбачається, що $1,25 млрд готівкою стануть негайно доступними для компанії, а ще $750 млн можуть бути залучені пізніше.

Угода показує, що навіть компанії з міцною присутністю на ринках капіталу знаходять привабливе використання приватного кредиту для фінансування. Wolfspeed вирішила піти цим шляхом, щоб обмежити кількість сторін, які матимуть доступ до її інтелектуальної власності, а також тому, що приватні кредитори могли надати додаткове фінансування пізніше.

Фінансування піде на розширення двох виробничих потужностей Wolfspeed для постачання пластин з карбіду кремнію таким автовиробникам як Jaguar Land Rover Automotive Plc.

В останні роки Apollo організувала інші великі приватні угоди з фінансування компаній, що публічно торгуються, у тому числі кредит у розмірі $1,8 млрд для підтримки придбання Gannett Co. компанією New Media Investment Group Inc.

Вартість компанії Wolfspeed зі штаб-квартирою в Даремі, Північна Кароліна, перевищує $7 млрд. Її продукція використовується в автомобільній, відновлюваній енергетиці, оборонній та аерокосмічній промисловості.

Читайте також