Andreessen Horowitz інвестує $100 млн у криптостартап EigenLayer

Andreessen Horowitz інвестує $100 млн у криптостартап EigenLayer

Криптостартап EigenLayer сприяє процесу під назвою « рестайкінг», коли токени депонуються або «закріплюються» в мережі для підтвердження транзакцій в блокчейні

Венчурна фірма Andreessen Horowitz інвестувала $100 млн у криптостартап EigenLayer, що свідчить про те, що деякі з найбільших інвесторів галузі все ще роблять ставку на блокчейн, незважаючи на різкий спад у криптовалютному венчурному фінансуванні.

EigenLayer заснував Срірам Каннан, який раніше був доцентом у Вашингтонському університеті. Стартап сприяє процесу під назвою « рестайкінг», який набув значної популярності в останні місяці і є розвитком методу, що використовується в Ethereum, коли токени депонуються або «закріплюються» в мережі для підтвердження транзакцій в блокчейні. Рестайкінг дозволяє новим проектам, що будуються на основі Ethereum, використовувати безпеку блокчейну для своїх власних мереж.

«Ідея полягає в тому, що коли ви робите ставку на Ethereum, ви обіцяєте, що збираєтеся працювати з вузлами мережі Ethereum правильно, – сказав Каннан в інтерв'ю. – З рестайкінгом ви берете на себе зобов'язання щодо правильної роботи вузлів мережі Ethereum. «При повторному вкладенні ви берете той самий Ефір і даєте додаткові обіцянки, що ви також будете коректно перевіряти інші мережі».

Згідно з даними PitchBook, Andreessen Horowitz був одним з найбільш активних інвесторів у сфері криптовалютного венчурного фінансування в минулому році. У 2022 році фірма залучила рекордний криптофонд у розмірі 4,5 мільярда доларів і все ще активно шукає інвестиції у цій сфері. Генеральний партнер Алі Яхья сказав в інтерв'ю, що EigenLayer є важливим гравцем у криптоіндустрії.

«Це дозволить створювати всілякі нові види додатків, – сказав він. «Люди будуть вкладати капітал, щоб отримати винагороду від нових сервісів, які з'являться на вершині EigenLayer».

Читайте також