Авіакомпанія SAS отримає $700 млн для допомоги у реструктуризації

Авіакомпанія SAS отримає $700 млн для допомоги у реструктуризації

Скандинавська компанія заявила, що уклала угоду з Apollo Global Management про залучення нового фінансування, необхідного для подолання банкрутства

У заяві SAS йдеться про те, що вона розраховує завершити процес реструктуризації протягом дев'яти-дванадцяти місяців. Авіакомпанія розраховує отримати схвалення суду на фінансування у розмірі $700 млн до кінця вересня.

Авіакомпанія заявила, що страйк обійшовся їй більш ніж у $145 млн, торкнувшись 380 тис. пасажирів у розпал літнього туристичного сезону, і може поставити під загрозу здатність фірми отримати додаткове фінансування.

SAS призупинила близько 3700 рейсів під час страйку, заявивши, що минулого тижня кількість пасажирів у липні скоротилася на 32% порівняно з червнем, а пропускна спроможність – на 23%.

Шведські, датські та норвезькі члени профспілки пілотів, які проголосували за ухвалення колективного договору, досягнутого з SAS минулого місяця, заявляють, що не поновлюватимуть страйк.

SAS, яка ще до пандемії була збитковою через зростаючу конкуренцію з боку бюджетних перевізників, заявила, що їй необхідно ще більше скоротити витрати та залучити більше капіталу, щоб вижити.

Читайте також