Біткоїн піднявся вище $45 тис вперше з квітня 2022 року на фоні очікувань інвесторів на схвалення ETF

Біткоїн піднявся вище $45 тис вперше з квітня 2022 року на фоні очікувань інвесторів на схвалення ETF

ісля зростання на 156% у 2023 році біткойн починає новий рік впевнено

Біткоїн піднявся вище $45 тис у вівторок вперше з квітня 2022 року, оскільки найбільша у світі криптовалюта розпочала новий рік успішно, підживлювана оптимізмом навколо можливого схвалення біржових спотових біткойн-фондів.

Увага інвесторів була зосереджена на тому, чи схвалить регулятор цінних паперів США найближчим часом спотовий біткоїн-ETF, який відкриє ринок для мільйонів інвесторів та залучить мільярди інвестицій.

В останні роки Комісія з цінних паперів і бірж США відхилила кілька заявок на запуск спотових біткоїн-ETF, стверджуючи, що ринок криптовалют вразливий для маніпуляцій.

Проте в останні місяці з'являється все більше ознак того, що регулятори готові схвалити принаймні деякі з 13 запропонованих спотових біткоїн-ETF, при цьому очікується, що рішення, швидше за все, буде ухвалено на початку січня.

Реакція на можливу відмову буде чіткою і, швидше за все, призведе до негайного падіння, сказав Кріс Вестон, керівник дослідницького відділу Pepperstone.

Криптовалютні ринки можуть продовжити своє зростання в 2024 році, оскільки біткоїн має тенденцію показувати хороші результати в роки виборів у США, що збігається з циклами скорочення біткоїнів вдвічі в 2012, 2016 і 2020 роках, сказав Маркус Тілен, засновник дослідницької компанії 10x Research.

Читайте також