BlackRock залучає $4,5 млрд для інвестицій в інфраструктуру

BlackRock залучає $4,5 млрд для інвестицій в інфраструктуру

Найбільша у світі керуюча компанія націлилася на інфраструктурні активи, які, на її думку, виграють від глобального переходу до низьковуглецевої енергетики

Глава диверсифікованої інфраструктури BlackRock Марк Флоріан заявив, що BlackRock Inc. планує створення нового інфраструктурного фонду у розмірі $7,5 млрд. Досягнувши першого закриття у розмірі $4,5 млрд, фонд почне інвестувати.

Згідно з повідомленням компанії, у фонд вклали свої гроші державні та приватні пенсійні фонди, суверенні фонди добробуту, приватні особи із надвисоким рівнем доходу та страхові компанії.

Інвесторам подобаються регулярні грошові потоки, стабільна робота комунальних служб та інших інфраструктурних активів в умовах рецесії.

BlackRock входить до найбільших у світі інвесторів в енергетичну галузь, володіючи частками в публічних компаніях, таких як Exxon Mobil Corp. та ConocoPhillips. Його присутність у секторі через приватні ринки зросла, а його інфраструктурна платформа тепер управляє клієнтськими активами на суму понад $50 млрд у різних фондах.

Читайте також