Blackstone веде переговори щодо купівлі активів Emerson на суму до $10 млрд

Blackstone веде переговори щодо купівлі активів Emerson на суму до $10 млрд

Йдеться про частину комерційних та житлових бізнес-активів американської корпорації.

Emerson Electric Co веде переговори з американською інвестиційною групою Blackstone Inc про продаж частини своїх комерційних та житлових бізнес-активів, повідомили агентству Bloomberg джерела, знайомі з цим питанням.

Угода, вартість якої може становити від $5 млрд до 10 млрд, залежатиме від того, яка частина портфеля перейде до іншого власника. При цьому остаточного рішення ще не ухвалено і обговорення можуть провалитися.

Blackstone та Emerson Electric відмовилися від коментарів.

Переговори про угоду ведуться на тлі ослаблення ринку житла через агресивне посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи США, що відзначається надмірним підвищенням процентних ставок.

Останнім часом виробничий гігант перерозподілив свій бізнес по сегментах та географічних регіонах після того, як минулого року оголосив про злиття своїх програмних підрозділів із конкуруючою Aspen Technology Inc. на суму $11 млрд.

Минулого місяця Emerson Electric оголосила, що продасть свій російський бізнес місцевому керівництву за нерозкриту суму. Тим часом у серпні компанія заявила, що продасть свій підрозділ InSinkErator корпорації Whirlpool за $3 млрд.

Читайте також