Бразильська Vale продасть 13% акцій підрозділу кольорових металів за $3,4 млрд

Бразильська Vale продасть 13% акцій підрозділу кольорових металів за $3,4 млрд

Угода є частиною стратегії Vale щодо покращення управління нікелевими та мідними активами

Бразильська гірничодобувна компанія Vale SA повідомила у четвер про укладення двох окремих угод про продаж 13% акцій свого нікелевого та мідного бізнесу за $3,4 млрд.

У рамках угоди спільне підприємство, створене Саудівською Аравійською гірничодобувною компанією (Ma'aden) та Державним інвестиційним фондом країни (PIF), придбає 10% підрозділів кольорових металів Vale, а американська інвестиційна компанія Engine No. отримає 3%.

«Завдяки нашому високоякісному портфелю ми маємо унікальні можливості для задоволення зростаючого попиту на екологічно чисті метали, необхідні для глобального енергетичного переходу», — заявив генеральний директор Vale Едуардо Бартоломео.

Основним напрямком діяльності Vale є видобуток та продаж залізної руди, але його підрозділ з виробництва кольорових металів також виробляє мідь і нікель на рудниках у Бразилії, Канаді та Індонезії.

Угода є частиною стратегії Vale щодо покращення управління нікелевими та мідними активами, враховуючи очікування різкого зростання попиту на метали на ринку електромобілів.

Читайте також