British Land продасть будівлі в Лондоні, які орендує Facebook, за £590 млн

British Land продасть будівлі в Лондоні, які орендує Facebook, за £590 млн

Британська компанія планує продати портфель лондонських будівель, орендарями яких є власник Facebook Meta Platforms Inc

Лондонський інвестиційний фонд нерухомості British Land Co призначив консультанта для продажу будинків на Брок-стріт, 10, 20 і 30, які оцінюються приблизно в £590 млн. Як повідомляють обізнані джерела, процес продажу знаходиться на ранній стадії, і немає жодних гарантій, що угода буде узгоджено.

Представник British Land відмовився від коментарів.

Найбільші у Великій Британії інвестиційні фонди офісної нерухомості продають завершену та повністю здану в оренду нерухомість та реінвестують виручені кошти у нові проекти, незважаючи на економічні проблеми. Все це тому, що вони роблять ставку на нестачу сучасних зелених будівель, що означатиме збільшення орендної плати за кращий простір, оскільки все більше компаній, які прагнуть виконати зобов'язання з нульового викиду вуглецю, конкурують за обмежену кількість зелених офісів.

Rival Land Securities Group Plc минулого місяця продала 21 будинок Moorfields у лондонському Сіті, офіс, в якому розміститься нова лондонська штаб-квартира Deutsche Bank AG.

Great Portland Estates Plc, ще один лондонський офіс інвестфонду, оголосив про продаж майже завершеного проекту на Finsbury Square на початку цього місяця.

British Land завершила будівництво найбільшої з трьох будівель на Брок-стріт, 10 у 2013 році і здала його в оренду таким компаніям, як Facebook, Debenhams Plc та футбольний клуб Manchester City.

З того часу Facebook також зайняв простір, який займав збанкрутілий рітейлер Debenhams, і тепер орендує більшу частину будівлі. Об'єднані будинки займають площу близько 46 452 кв. метри.

Читайте також