Brookfield придбає ATC India за $2,5 млрд і стане провідною телекомунікаційною компанією країни

Brookfield придбає ATC India за $2,5 млрд і стане провідною телекомунікаційною компанією країни

Це придбання є найбільшою з трьох угод Brookfield, пов'язаних із телекомунікаціями

Brookfield Asset Management придбає збиткові індійські підприємства American Tower Corp (ATC) за $2,5 млрд, ставши найбільшим у країні оператором телекомунікаційних вишок на тлі зростання попиту на дані та ширшого використання послуг 5G.

Це придбання є найбільшою із трьох угод Brookfield, пов'язаних з телекомунікаціями, приблизно за чотири роки присутності канадської компанії в Індії, другої за величиною ринку у світі за кількістю абонентів.

З іншого боку, ATC залишить Індію майже через 17 років. Її статки похитнулися через проблеми з провідним клієнтом Vodafone Idea, і нещодавно компанія знизила вартість бізнесу на $322 млн.

Brookfield, чиїм так званим якірним клієнтом є Jio з Reliance Industries, буде «у кращому становищі, щоб упоратися з проблемою, з якою зіткнулася ATC, маючи великий вплив на Vodafone Idea.

Jio та Vodafone Idea конкурують з Bharti Airtel на телекомунікаційному ринку Індії, де, згідно зі звітом Ericsson, число абонентів 5G зросте вчетверо до 2027 року, склавши 40% від загальної бази, з 11% у 2023 році.

Читайте також